Bij deze 63% wil je niet horen!

Bij deze 63% wil je niet horen!

7 april 2023 door: Marjolein

“…en als ik dit diploma heb dan start ik met de opleiding xxxx, want daar heb ik ook alles al voor in huis….” En zo had ze in twee jaar minimaal 3 opleidingen gevolgd, en nog minder dan 3 klanten geholpen. 

En oprecht dacht ze dat ze het slim aanpakte met haar bedrijf, want, al zei ze zelf: “ik moet toch nog veel meer weten voor ik me expert mag noemen?”

Ik vroeg haar van wie dat moest? Waar dat dan stond dat dat verplicht was? Want, als jij 1 hoofdstuk in het boek verder bent dan jouw klant, ben je dan niet al lang een expert in zijn of haar ogen? En zolang je altijd een hoofdstuk voor blijft, blijf je ook altijd expert.

Heb je écht nog een verdiepende opleiding nodig om jezelf expert te mogen noemen en verder te komen met je bedrijf? Of is het nog een excuus om maar niet te doen wat er echt nodig is… (Spoiler alert: Dat zijn die enge dingen die je maar voor je uit blijft schuiven 😉 )

63% van de startende ondernemers redt het niet en stopt binnen 5 jaar met hun bedrijf.

Ik herhaal het even: 63%! Bizar!

Ik geloof dat dit te maken heeft met dat ze te lang blijven hangen in getrut en excuses. En ik ben gelijk zo eerlijk om mezelf in de spiegel aan te kijken, want ook ik ken dit maar al te goed van toen ik zelf startte in 2017.

De waarheid is ook dat als je blijft hangen in dat getrut en excuses, je jaar na jaar superdruk bent met je bedrijf, voor nog geen €500 omzet in de maand, als je dit al haalt.

Kun je dan niet beter in loondienst blijven? Of zelfs een dag extra gaan werken?

Een van de redenen dat zoveel ondernemers in hun eigen getrut blijven hangen is omdat het ze niet goed lukt om alle kennis die ze opdoen en al opgedaan hebben te implementeren en integreren in hun bedrijf.

Ze hebben wel kennis en een globaal beeld van wat ze willen neerzetten, maar ‘hoe dan’ en concrete stappen voor- en hulp bij het daadwerkelijke implementeren, dat ontbreekt. Dus doen ze nog maar een verdiepende opleiding, cursus of training in de hoop dat nog meer kennis gaat helpen.

Zie je hier een vicieuze cirkel ontstaan? 😉

Dat werkt dus niet!

Nog meer kennis is niet de oplossing als een gebrek aan kennis niet het probleem is. Integratie van die kennis en het daadwerkelijk leren implementeren, dat is de oplossing. En precies de reden dat hier in CRUSH extra de nadruk op ligt.

De meeste mensen in mijn doelgroep hebben al verschillende trainingen, opleidingen, coaching en webinars gevolgd. Hun mailbox staat vol met gratis E-books, maar ondanks hun allerbeste intenties gaat het bij de implementatie mis.

Als je dit herkent dan weet je ook dat het tijd wordt om die valkuil te dichten. Meld je aan voor CRUSH en dan hoef je het niet langer alleen te doen.

Op 1 mei starten we. Ben je erbij?


Laat een reactie achter