“Waarom heb ik eigenlijk een weggever nodig?”

“Waarom heb ik eigenlijk een weggever nodig?”

“Waarom heb ik eigenlijk een weggever nodig?”

2 juni 2023 door: Marjolein

“Waarom heb ik eigenlijk een weggever nodig?”

Deze vraag kreeg ik onlangs van een van mijn 1-op-1 klanten, en ik vond het geweldig dat ze erover nadacht en mijn advies niet zomaar overnam. Het laat zien dat ze strategisch nadenkt over haar bedrijf, maar dat is een onderwerp voor een andere keer.

Maar laten we het hebben over weggevers. Heb je die eigenlijk wel nodig?

Veel startende ondernemers willen graag een weggever, misschien zelfs meerdere. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het echter belangrijk om jezelf af te vragen of je er echt een nodig hebt.

Een weggever heeft namelijk als doel om mensen op je emaillijst te krijgen. Als je niets met e-mail doet en geen enkele ambitie hebt om er in de toekomst iets mee te doen, dan heb je ook geen weggever nodig.

Maar als je klanten deels online werft of online marketingstrategieën gebruikt, is een emaillijst en dus ook een weggever essentieel.

Daarnaast is e-mailmarketing een slimme tool om in te zetten. Het is het enige kanaal waarop jij bepaalt wie jouw content wel of niet te zien krijgt, zonder afhankelijk te zijn van een algoritme.

In podcast #183 heb ik een mini-training opgenomen over hoe je een weggever maakt en wat je ervoor nodig hebt. Als je nog geen emaillijst hebt, maar er in de toekomst wel een wilt opbouwen, of als je een inactieve emaillijst hebt, raad ik je aan om naar die aflevering te luisteren.

Je kunt ook ChatGPT gebruiken om je weggever te maken. Ik blijf benadrukken hoe geweldig deze tool is, niet omdat ik er belang bij heb, maar omdat ik zo enthousiast ben over de mogelijkheden en de tijd, moeite en energie die het kan besparen. Het is mijn taak om je erover te vertellen en je net zo enthousiast te maken als ik ben, net zoals de deelnemers van GPT Essentials afgelopen donderdag waren na de masterclass.

Aan het einde van de masterclass vroeg ik aan de dames wie er vanaf nu ChatGPT zou gaan gebruiken. Voordat ik de zin had afgemaakt, gingen alle handen unaniem de lucht in! 😀

Het is geweldig om mijn enthousiasme op deze manier te kunnen overbrengen.

Daarom geef ik de masterclass nog een keer op 15 juni om 10 uur. En ik weet zeker dat je deze écht niet wilt missen als je:

  • Meer uren in je dag zou willen hebben.
  • Minder tijd en moeite aan content creatie zou willen besteden.
  • Zou willen dat alles in je bedrijf een stuk makkelijker zou gaan.
  • Je bedrijf een vliegende start zou willen geven.

Als je jezelf in een van deze voorbeelden herkent, druk dan op de knop en zorg dat je erbij bent. Voor slechts €27 (excl. btw) is het een investering die je niet wilt laten liggen, en je krijgt achteraf ook nog een opname van de masterclass.


Laat een reactie achter