Zonder evaluatie geen groei!

Zonder te evalueren kan je bedrijf niet groeien en ontwikkelen. Ze de eerste stap n doe mee met de Zakelijke Vitaliteitscheck!

Zonder evaluatie geen groei!

8 juni 2020 door: Marjolein

Sta jij wel eens bewust stil om je af te vragen hoe het eigenlijk gaat? En dan bedoel ik vooral zakelijk.

Je hebt je strategie bepaald, bent daarmee aan de slag gegaan, maar hoe weet je of deze strategie ook de resultaten oplevert die je beoogd had?

Even terug naar strategie. Want dat is een woord die je vast met regelmaat voorbij hoort komen, maar wat is het eigenlijk?
Strategie is niets meer of minder dan het plan en de acties die je inzet voor de groei van je bedrijf.

Misschien heb je helemaal geen strategie, maar vaar je vooral op je gevoel en waar je op dat moment zin in hebt. Dan kunnen er 2 dingen gebeuren:

1. Mensen haken zo nu en dan aan op jouw gevoel en jouw energie, maar het overweldigd je omdat je de volgende stap steeds ‘on the go’ moet bedenken. Je hebt het gevoel steeds achter de feiten aan te lopen;

2. De groei blijft uit. Je spartelt wat in het rond om vooruit te komen, maar wat je doet is vooral rondjes draaien en voorkomen dat je verdrinkt.

En laten we eerlijk zijn, voor geen van deze 2 scenario’s ben je gestart met je bedrijf, toch?

Je wil iets betekenen voor mensen, maar dan moet je die mensen wel kunnen vinden. Je wil de vrijheid van een eigen bedrijf ervaren, maar het voelt steeds vaker als zwaar, moeilijk en een blok aan je been. Je wil zoveel mogelijk mensen helpen omdat je weet dat jij dit als geen ander kunt, maar hoe kom je aan deze mensen? En natuurlijk wil je een leuk inkomen verdienen met je bedrijf, want die baan in loondienst is ook wel leuk geweest inmiddels.

Zonder strategie ga je dit niet realiseren. Gaat ondernemen niet leuk en licht voelen en kun jij niet dat verschil maken wat je zo graag zou willen maken.

Heb je nog niet bereikt waar je op dit punt in het jaar zou willen staan? Qua inkomen, het aantal klanten of het gevoel van vrijheid en energie die je bedrijf je hoort te geven? Maak dan eerst eens de balans op. ‘Face the reality.’ Want pas als je weet waar je nu staat kun je een plan maken voor ontwikkeling en groei.

Deze evaluatie, maar ook het maken van die plan gaan we doen tijdens de Zakelijke Vitaliteitscheck. Dit is de kwartaalevaluatie die ervoor gaat zorgen dat jouw bedrijf groei en ontwikkelt, maar ook dat jij als ondernemer niet stil blijft staan. Geef via deze link aan dat je meedoet of klik op de knop hieronder, zodat je nog voor de zomer stappen kunt gaan zetten.

Laat een reactie achter