'Straks ga ik ten onder aan mijn eigen succes.'

‘Straks ga ik ten onder aan mijn eigen succes.’

29 november 2021 door: Marjolein

‘Ik moet wel ruim de tijd nemen om alles goed uit te werken voordat ik het naar buiten breng, want straks ga ik ten onder aan mijn eigen succes.’

Je zal niet de eerste zijn die dit tegen een businsesscoach zegt aan het begin van een traject. En enerzijds is dit daadwerkelijk een angst voor wat er gaat gebeuren als je daadwerkelijk met een gedegen plan gaat ondernemen. Anderzijds ben je hiermee jezelf aan het saboteren. Het is namelijk een heel goed excuus om niet écht in actie te komen en het voor jezelf goed te praten dat je de handrem erop houdt.

Je bent een loondienstbaan gewend. En wellicht heb je daar wat vrijheid om je eigen werk in de delen, maar de grote lijnen en wie wat doet op welk moment dat is allemaal al voor je uitgezet. Je komt op tijdstip x op je werk en gaat op tijdstip Y weer naar huis.

Ondernemerschap werkt anders, dat heb je intussen wel ontdekt. Je bedrijf is al een leeg vel papier. Zolang jij niets typt en toch op print drukt blijf je een leeg vel papier houden,  hoe vaak je het vel ook door de printer haalt. Je zult in Word op de juiste toetsen moeten drukken om letters, woorden en zinnen te vormen. Vervolgens klik je op ‘print’ en moet je de juiste printer geïnstalleerd hebben om deze zinnen vervolgens de kunnen laten printen op het vel papier. Lees: je hebt de juiste strategie én acties nodig.

Door de woorden ‘Er was eens….’ te typen en op ‘print’ te klikken rolt er niet in eens een heel  sprookjesboek uit je printer. En door alleen een ideale klant te kiezen staan ze niet in eens drie rijen dik voor je deur.

Hoe graag je het ook zou willen, hoe hard je je best ook doet en zelfs wanneer je alle juiste dingen op de juiste manier en op het juiste moment doet, er staan niet in eens 100 klanten voor je deur. Je krijgt het niet van het ene op het andere moment zo druk dat je een burn-out krijgt. Dus, ondanks dat ik de angst om ten onder te gaan aan je eigen succes best kan begrijpen is deze niet realistisch, ook niet als je met een businesscoach (welke dan ook) gaat werken.

Overigens, gaan wij samenwerken en staan er in eens 100 klanten bij je op de stoep, dan stuur ik je geheel op mijn kosten een weekje op vakantie om bij te komen. 😉 En om het te vieren natuurlijk, want hoe gaaf zou dat zijn…!

Moraal van dit verhaal: Haal de handrem eraf, begraaf de angst en GA!

En, mocht je nou denken.. Leuk idee Marjolein, maar ‘hoe dan?’ Woensdag 8 december om 20:00 uur lanceer ik een ongelooflijk gaaf en belachelijk goed aanbod. Dit geldt maar 24 uur, dus houdt op dat tijdstip je mailbox, mijn Facebookgroep en Instagram in de gaten. We gaan knallend 2021 uit.


Laat een reactie achter