Je moet zichtbaar zijn om klanten te krijgen. FOUT!

Je moet zichtbaar zijn om klanten te krijgen. FOUT!

21 maart 2022 door: Marjolein

Ik sprak van de week een van de dames die ik mag coachen en we kregen het over zichtbaarheid. Ze vertelde dat ze dit soms heel lastig vindt en dat ze zich soms afvraagt waar ze het allemaal voor doet.

‘Het is niet alsof elke geniale post mij in eens 5 nieuwe klanten oplevert’, zei ze.

En misschien herken je het bij jezelf ook wel dat je je soms afvraagt waarom je die superwaardevolle informatie, tips en trucs maar blijft delen, terwijl jouw doelgroep er de waarde niet van in lijkt te zien of in elk geval niet de moeite neemt om je dit te laten weten. (Kennen we dit gevoel niet allemaal? 😉 )

En hier zitten 2 kanten aan.
Enerzijds dat klanten krijgen niet het doel is van je zichtbaarheid. Wat het doel wel is, daar heb ik een podcastaflevering over opgenomen.

Anderzijds een doordenker, want wat doe je zelf? Reageer jij zelf op posts, nieuwsbrieven, video’s en podcasts die je kijkt, leest of luistert? Je krijgt terug wat je uitzendt. Wil jij dus meer likes, like dan zelf. Wil je meer reacties, reageer dan vaker zelf. Maak een spontaan compliment. Vertel iemand dat je zijn/haar post waardeert. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om de mensen die jij volgt te laten weten dat je hun content waardeert. En ik weet zeker dat je dit dan ook terug zal krijgen.

Je hebt alleen invloed op je eigen gedrag, niet op dat van een ander. Likes en reactie kun je dus niet afdwingen, maar je krijgt altijd terug wat je in essentie uitzendt.

Verleg je focus en alles zal voor je veranderen, die garantie geef ik je.

Ga van reacties wensen naar reacties geven. En verleg je doel van klanten krijgen, naar laten weten dat je er bent. En verleg je gevoel van ‘moeten’ naar ‘plezier hebben’. Hiermee maak je de energie lichter, haal je de druk van zichtbaar zijn af en maak je het een stuk leuker voor jezelf.

By the way, ik geef binnenkort weer een hele leuke gratis training waarin je alles leert over hoe je bedrijf succesvol(ler) wordt. Claim hier je plek.

Ik wens je een hele leuke week!


Laat een reactie achter