Dit gaat er mis als jouw bedrijf niet van de grond komt.

Dit gaat er mis als jouw bedrijf niet van de grond komt.

20 januari 2021 door: Marjolein

Stel je voor dat je jouw droomhuis aan het bouwen bent. Je bent dagelijks aan het dagdromen over hoe het zal zijn om door het huis te lopen, hoe je ’s ochtends wakker wordt en uit het raam kijkt en je ziet het uitzicht dat je het allerliefst zou zien. Bos, zee, een meer of iets heel anders. Elke kamer is precies zoals in jouw mooiste dromen en je voelt je zo gelukkig en dankbaar dat jij hier mag wonen.

Maar na een aantal maanden valt je in eens een scheur op die in een van de muren zit. En even later nog een. En he, is dat nou een scheur in jouw mooie gietvloer met vloerverwarming?! Wat gebeurt er allemaal?

Je laat er een expert naar kijken en hij vertelt je dat een ding vergeten bent bij het bouwen van jouw droomhuis. Je hebt de mooiste plaatjes, plannen en tekeningen gemaakt, maar aan een ding heb je niet gedacht. Want wat is er nodig om jouw droomhuis jaren en jaren stevig te laten staan en deze op termijn misschien wel te kunnen verbouwen of uitbouwen?

Een super stevige fundering. Zonder een goede fundering zal het droomhuis waar jij met zoveel zorg en liefde aan werkt als een kaartenhuis instorten.

En zo werkt het ook met jouw bedrijf. Jouw bedrijf heeft ook een stevige fundering nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. En de fundering van jouw bedrijf bestaat uit een aantal onmisbare onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten.

♥  Jij als ondernemer
♥  Ideale klant
♥ 
Kloppend aanbod
♥ 
Zichtbaarheid en marketing op jouw manier

Strategie
Maar dat betekent vooral dat je deze punten samenkomen in een concreet, maar flexibel plan. Zodat je niet alleen weet waar je naar toe wil en je ervoor kunt zorgen dat jouw fundering geschikt is om dit te realiseren, maar ook dat je van dag tot dat weet wat je te doen staat en je kunt bijsturen op het moment dat dit nodig is.

Je kunt geen vrijstaand droomhuis met drie verdiepingen en een zwembad plaatsen op de fundering die geschikt is voor een stacaravan. En je kunt geen bedrijf met een omzet van tienduizenden euro’s (of zelfs meer) omzet opzetten zonder strategie.

Kort gezegd: Droom jij van een bloeiend bedrijf? En wil jij ook in deze bijzondere (online) tijden meer klanten, meer omzet, meer vrijheid en minder stress? Zorg er dan voor dat je bij de basis begint. En dat is de fundering. Als de fundering klopt en jij consistent en consequent bent zal de groei van jouw bedrijf (bijna) vanzelf gaan.

En wil je weten welke vijf concrete acties jou direct klanten op kunnen leveren? Volg dan de gratis training ‘Online meer klanten krijgen’.


Laat een reactie achter