'Ain't no mountain high enough'

‘Ain’t no mountain high enough’

30 maart 2020 door: Marjolein

Tijdens onze vakantie op Bali afgelopen jaar heb ik Mount Batur beklommen. Om 2 uur ’s nachts werden we opgehaald en rond 4 uur begonnen we (met héél veel anderen) aan onze klim.

Hoge rotspartijen, losse stenen, zand, grint, alles zijn we tegengekomen. En het was met recht een klim, want in 2 uur moesten we ruim 1,5 km omhoog. Het was nog flink aanpoten ook om de zonsopgang te halen.

Onderweg waren mensen aan het overgeven van de inspanning. En met een flinke dosis gevloek en getier heb ik zelf de top gehaald.
Onderweg riep mijn man: ‘Dit is ook mindset, lieverd!’  Op dat moment kon ik hem wel wat, maar hij had natuurlijk gelijk.

Je bent tot zoveel meer in staat dan je denkt. Fysiek, mentaal en ook met je bedrijf.

Ja, je moet mega uit je comfortzone. En je ego zal je heel hard proberen terug te roepen door jou te vertellen dat je iets niet kunt, het toch zal mislukken of dat je het niet meer kan volhouden. Je ego houdt namelijk niet van nieuwe dingen. En al helemaal niet als je ze nog nooit gedaan hebt en je ze een beetje spannend vindt. Daarom zal jouw ego er alles aan doen om jou veilig binnen jouw comfortzone te houden. Daar waar alles bekend en geclassificeerd als ‘veilig’ is.

Het beklimmen van Mount Batur op Bali is heel erg te vergelijken met het opzetten van een succesvol bedrijf. Het vraagt voorbereiding, want als ik niet met regelmaat zou sporten had ik zelf misschien wel kotsend langs de kant gestaan. Het is keihard werken. En een kwestie van je doel voor ogen houden. Waarom wilde je dit ook alweer? Wat is jouw grote droom? Want de zonsopgang boven Bali bekijken vanaf 1,5 km hoogte is echt onbetaalbaar!

En tenslotte, als je de top bereikt hebt wil je niet meer naar beneden. Letterlijk in dit geval! Want de afdaling was op sommige punten een stuk moeilijker dan de klim omhoog. En zo werkt het ook in jouw bedrijf. Als je weet hoe jij een succesvol bedrijf opzet op een manier zoals dat precies bij jou past, dan wil je nooit meer iets anders. Dan wil je daar op de top blijven. En dan kom je er achter dat er nog veel meer mogelijk is dan je ooit had gedacht. The sky is the limit!

Jouw mindset is allesbepalend. Of het nou gaat om het gaat om het beklimmen van een berg of het succes van jouw bedrijf, zonder een succesmindset ben je nergens. Daag jezelf uit en stel jezelf bij alles wat nieuw is, wat je spannend vindt of wat je eigenlijk niet durft de volgende vraag: ‘Wat zou de beste en meest succesvolle versie van mij doen?’ En doe vervolgens precies dat!

Ga je iets doen dat mega uit jouw comfortzone is? Deel het dan met mij! Want een cheerleader kunnen we af en toe allemaal heel goed gebruiken.


Laat een reactie achter