Zou je er in je loondienstbaan mee weg komen?

Zou je er in je loondienstbaan mee weg komen?

13 september 2021 door: Marjolein

Een koffiepauze met een vriendin, halverwege de dag je laptop dichtklappen en in de tuin gaan zitten. Zou je dat in je loondienst baan doen?

Vast niet. En toch gebeurt het een groot deel van de (vooral startende) coaches wel. De vrijheid is te fijn en te verleidelijk.

Deze week is het weer back to normal! De challenge is voorbij en alleen vandaag is er nog de mogelijkheid om in te stappen is Succesvol Groeien.

Dat betekent ook dat ik je niet meer elke dag ga mailen. 😉 Beloofd!

Vorige week heb ik dit wel gedaan en simpelweg omdat ik mijn enthousiasme met je wilde delen. En ik wilde voorkomen dat er ook maar 1 persoon zou zijn die de challenge gemist heeft en wel mee had willen doen. 

Heb je mee gedaan met de challenge dan ben ik heel benieuwd hoe je deze hebt ervaren. Zou je het hier met me willen delen?

Verder met het onderwerp voor dit blog.

Vrijheid is voor mij een van de belangrijkste beweegredenen geweest om voor mezelf te beginnen. Als tiener met een bijbaan kon ik er al slecht tegen als een werkgever mij vertelde wat ik moest doen, wanneer en op welke manier. Eigenlijk had ik toen al kunnen weten dat in loondienst werken niets voor mij is.

In het begin ervoer ik vooral vrijheid blijheid. Tot ik tot de conclusie kwam dat het werk ook gedaan moet worden en dat ik elke avond en elk weekend aan het werk ben als ik niet wat handiger met mijn tijd om zou gaan.

Daarvoor heb ik inmiddels een paar handigheidjes ontdekt. Over een daarvan vertel ik in deze podcast.

Kijk eens naar hoe jij je tijd en werkdagen indeelt. Werk je volgens een planning of je agenda. En hoe leidend is die? Hoe makkelijker verzet je iets dat in je agenda is gezet?

In het begin vond ik het best lastig om volgens een planning en vaste structuur te gaan werken. Wat mij heeft geholpen om mijn structuur vast te houden is mezelf de volgende vraag te stellen: Zou ik dit in een loondienst baan ook op deze manier (kunnen) doen? Zou ik er vrij voor nemen?

Dan kom je er achter dat ‘de zon schijnt eindelijk’ geen reden is om je laptop dicht te klappen en het terras op te zoeken. En dat die vriendin die een kop thee met je wil drinken toch echt zal moeten wachten tot ’s avonds.  Je zou in loondienst immers ook niet alles laten vallen en de theekopjes alvast op tafel zetten?

Hierin moet je de mensen om je heen misschien en beetje opvoeden. Je mag ze leren dat de ‘jij bent toch thuis…’ redenatie niet opgaat omdat je aan het werk bent. Thuis, dat klopt. Maar dat je thuis bent wil niet zeggen dat je vrij bent.

Stel jezelf de volgende keer dat je af wil wijken van planning dus de volgende vraag: Zou ik hier in mijn loondienst baan ook mee weg komen? Nee, dan doe je het ook niet in je bedrijf.

Ik wens je een hele fijne week!

Laat een reactie achter