Zo vrij als een vogel.

Zo vrij als een vogel.

9 januari 2022 door: Marjolein

Ik ga je geen gelukkig nieuw jaar wensen. Nou ja, of eigenlijk ook wel. Maar dat wens ik je niet perse aan het begin van het jaar. Ik wens je namelijk altijd de beste wensen. Ook in maart of september wens ik je alle geluk, gezondheid en dat al je dromen uit mogen komen. Dat hoeft wat mij betreft niet alleen in de eerste week van een nieuw jaar.

Je hebt het de afgelopen week en weken vast meer dan eens voorbij zien of horen komen. De uitspraak dat dit jaar alles anders wordt! “New Year New Me” en nog meer van die onzin. Ja, dat zeg ik echt: onzin!

Ik ga je gelijk uit je droom helpen. Want inmiddels heb je vast zelf ook gemerkt dat je niet in eens in januari wakker wordt en alles anders is. Een nieuw jaar betekent niet in eens magicaly ook een nieuwe jij of dat je in een wel kunt/doet wat al die maanden daarvoor niet gelukt is. Ja, het is een nieuw jaar en een nieuwe jij is dit jaar zeker mogelijk alles wat jij anders wil kan dit jaar anders worden, maar hier zal je wel iets voor moeten doen. Zonder een plan en acties realiseer je immers geen doelen. Trap dus niet in die valkuil.

Wil je echt dat in 2022 alles anders wordt, bepaal dan concreet WAT er anders moet. Hoe ziet dit er uit? Wat is het concrete resultaat dat je wilt bereiken? Daarna kun je bepalen via welke wegen je dit kunt realiseren. Vervolgens is het aan jou om in actie te komen. En pas daarna komt het aller moeilijkste: In actie blijven. Ook als je er geen zin in hebt. Ook als het vandaag even niet uitkomt of je hormonen je in de weg zitten. (tja… vrouwen hebben hier nou eenmaal last van zo nu en dan). Om je doel te kunnen halen moet je je hier echt aan committen.

‘Commitment is staying true to what you said you would do long after the mood you said it in has left.’

En daarom werk ik (en leer ik mijn klanten werken) met een jaarplan. Vanuit het jaarplan bepaal je jouw kwartaaldoelen en deze vormen dan weer de basis voor je maandplan. In je maandplan maak je heel concreet welke doelen je die maand wil halen en welke stappen je hiervoor gaat zetten. Maandplan uitvoeren = (als het goed is) maanddoel halen. Elke maand je maanddoel halen = Je jaardoelen halen.

Op deze manier werken klinkt niet sexy of spannend, maar juist heel voorspelbaar en saai, terwijl je ondernemer bent geworden omdat je vrijheid wilde ervaren en je zelf wilde kunnen bepalen wat je wanneer zou gaan doen. Als iemand dat begrijpt ben ik het, want eigenwijs zijn en mijn eigen koers willen varen staat bijna op mijn voorhoofd geschreven. Maar feit is nou eenmaal dat ook ondernemers structuur en guidlines nodig hebben. Je moet een koers uitzetten richting je doel, anders ga je hier niet komen. Het leuke van het ondernemerschap is dan natuurlijk wel weer dat je binnen deze koest zo vrij als een vogel bent. En juist door een koers uit te zetten is het makkelijker om hierbinnen je creativiteit volop te laten stromen. Maar je hebt focus en schiet niet alle kanten op en 3 keer weer terug, waardoor je op 31 december 2022 nog op dezelfde plek staat als nu. Gestaag, in kleine stapjes en gefocust richting je doel, dan ga je hem zeker halen. En dat is wat je wens in 2022 (en dus eigenlijk altijd). 😀

Ter afsluiting nog een paar kleine dingen:

– Binnenkort geef ik een gratis training ‘Word succesvol als gewichtsconsulent of leefstijlcoach.‘ Supergaaf als je erbij zou zijn. Via deze link kun je je aanmelden.
– Wist je dat ik vanaf 2022 een echte eigen show op YouTube heb 😀 ‘Marjolein vertelt’ waarin ik elke aflevering vertel over een onderwerp waar jij in je bedrijf of in het ondernemerschap mee te maken hebt, krijgt en wat jou kan helpen groeien in klanten, omzet en in zelfvertrouwen. Je vind de show hier: https://www.youtube.com/channel/UCJapEisIp5F7rXV7TVOWIBw.
– Samen met Ismay Ko, Daphne Verkaik en Martine Goudriaan organiseer ik ‘Nieuw ondernemen. Stap in je grootsheid en expandeer!’ Deze live en business transformerende training duurt de hele maand januari, dus geef je nog snel op hier te klikken.

Rest me om je een heerlijke dag te wensen!


Laat een reactie achter