Dé 'wonderpil' die ook voor jou werkt!

Dé ‘wonderpil’ die ook voor jou werkt!

10 juni 2019 door: Marjolein

Als ik de keren dat iemand tegen mij gezegd heeft dat ze zo graag een ‘wonderpil’ zouden willen waarmee ze voor eens en altijd verlost zouden zijn van overgewicht en waarmee ze nooit meer op de lijn zouden hoeven letten bij elkaar op zou tellen…

En mijn antwoord is altijd dezelfde. Jij bent zelf jouw ‘wonderpil’! Vervolgens kijken ze me vragend aan en ben ik wat specifieker. Jouw gevoel is jouw ‘wonderpil’. Als jij leert luisteren naar jouw gevoel en wat jouw gevoel zegt dat jij en jouw lichaam nodig heeft. Écht nodig heeft, en niet dat waar jouw hoofd (of eigenlijk jouw ego) zegt waar jij zin in hebt, dan kun jij alles eten waar jij je goed bij voelt en zul je slanker, gezonder, energieker en fitter zijn dan ooit tevoren.

‘Yeah, right!’ Is dan vaak de volgende reactie. ‘Dus ik kan elke dag een vette hap eten, als mijn gevoel zegt dat dit goed voor me is?’ ‘Ja’ is dan mijn antwoord. Als jij écht voelt dat dit goed voor jou is, kun jij prima een vette hap eten. Maar in dit écht voelen, daar zit het lastigste gedeelte.

We zijn vaak zo ver verwijderd geraakt van ons gevoel. Onze innerlijke ‘TomTom’ die ons áltijd vertelt wat het juiste is, dat we onze beslissingen meestal nemen met ons hoofd, met ons ego of op basis van wat een ander zegt dat goed voor jou is.

Maar als jij weer opnieuw zou leren luisteren naar jouw gevoel, dan weet jij altijd wat te doen. En dan neem jij altijd en automatisch de juiste beslissing. Ook als het gaat om wat jij eet.

Maar het gaat veel verder dan eten alleen. Als het jouw kernwaarde* is om altijd een zo positief mogelijk gevoel te hebben en alles in het werk te stellen om dit gevoel elke dag te realiseren, dan strekt dit positieve gevoel zich uit over alle gebieden in jouw leven.

Ja, dan ga jij gezonder eten. Ja, dan ga jij meer energie krijgen. Ja, dan gaat jouw bedrijf sky high! Ja, dan ga jij jezelf op de eerste plek zetten. En nee, dat is absoluut niet egoïstisch! Het tegenovergestelde juist! Want jouw ego heeft hier helemaal niets mee te maken. Jij gaat doen wat nodig is om goed voor jou te zorgen. En als jij je altijd goed, gelukkig en positief voelt, dan stekt dit zich uit over alle gebieden in jouw leven. Dan ben jij een leukere en betere partner, mama, vriendin, ondernemer, etc, etc, etc. Jezelf op de eerste plek, zodat jij jouw doelen kunt behalen. Of dat nou met jouw bedrijf, in je relatie, in vriendschappen of met kinderen is. Het heeft niets te maken met egoïstisch zijn. Het heeft alles te maken met jouw gevoel en met wat jij jezelf waard vindt.

Kijk eens in de spiegel. Kijk jezelf echt eens recht in jouw mooie ogen aan. Kun jij dan met een goed gevoel tegen jezelf zeggen dat jij slechts een tweede, een derde of misschien nog wel een lagere plaats in jouw eigen leven waard bent? Wat voel je in je buik?

Natuurlijk geeft dit je geen goed gevoel! Dit is namelijk niet waarvoor je hier bent. En elke keer dat jij een negatieve emotie of een negatief gevoel hebt, betekent dit dat jij tegen jouw gevoel, tegen jouw innerlijke ‘TomTom’ in gaat. En jouw innerlijke ‘TomTom’ kan tig keer zeggen dat jij ‘hier rechtsaf’ moet, maar als jij steeds naar jouw ego of naar anderen blijft luisteren en links af slaat, dan zal het veel meer moeite kosten om positiviteit, een gelukkig gevoel gewoon omdat het zo hoort, maar ook het lichaam waarvan je weet dat het bij je past, te bereiken. Dan ben je constant keihard aan het werk, zonder de doelen te bereiken die jij graag zou willen bereiken.

En dit is waarom er geen enkel dieet is dat voor iedereen werkt. En dit is de reden dat ik er niet geloof in dat een dieet op de langere termijn überhaupt voor je gaat werken.

De ‘wonderpil’ zit in jouw gevoel. In het volgen van jouw innerlijke ‘TomTom’. En hier is niets zweverigs aan, het is niets meer of minder dan jezelf en dat waar jij een écht, oprecht gelukkig gevoel van krijgt voorop te stellen.

Kijk jezelf eens recht in jouw mooie ogen aan en zeg tegen jezelf dat jij de belangrijkste persoon in jouw leven bent. En dat jij het waard bent om je écht gelukkig te voelen. En dat je vanaf nu alleen nog maar datgene gaat doen en denken dat jouw dit gevoel geeft. Omdat je dit gewoon waard bent!

*Waarom jouw persoonlijke kernwaarden zo belangrijk zijn en hoe je ze opstelt lees je hier.


Laat een reactie achter