Wil je in 2020 jouw doelen behalen? Dan kun je hier niet om heen!

Wil je in 2020 jouw doelen behalen? Dan kun je hier niet om heen!

11 december 2019 door: Marjolein

Je bent er klaar voor! Je voelt het aan alles. 2020 gaat jouw jaar worden! Het jaar waarin jouw bedrijf succesvoller zal zijn dan ooit. Het jaar waarin je jouw omzetdoel gaat halen en waarin je gaan shinen zoals in je mooiste dromen.

Op 1 januari word je wakker en nu moet het gebeuren! Maar, hoe dan?! Je hebt eigenlijk geen idee hoe je jouw doelen dit jaar wel behaalt. Dat is het afgelopen jaar niet gelukt, maar wat je nu anders moet doen?

Je hartslag stijgt, vraagtekens hangen als zware wolken boven je hoofd en de paniek begint een beetje toe te slaan. Vallen je dromen dan nu al in duigen!? Het is pas 1 (oké, vooruit 2) januari.

Dit scenario kun je voorkomen door een plan te maken. En voor je denkt, ‘Ja leuk Marjolein, maar die had ik zelf ook kunnen bedenken’ laat ik je natuurlijk niet aan je lot over en ga ik je helpen met het maken van dit plan! Het is nog maar december, dus je hebt nog tijd genoeg.

Goed, een plan dus. De basis bestaat uit drie onderdelen:

  • Zakelijke doelen
  • Persoonlijke doelen
  • Praktische doelen

Zakelijke doelen zijn alle dingen die je met jouw bedrijf wil realiseren. Hoeveel klanten wil je helpen? Waarmee help je deze klanten? En, natuurlijk niet onbelangrijk, wat wil je verdienen.

Persoonlijke doelen zijn de dingen waar je op persoonlijk vlak aan wil werken, de dingen die je wil leren, waar je beter in wil worden, maar bijvoorbeeld ook waar je naar toe wil gaan op vakantie.

Praktische doelen zijn precies dat. De uber praktische zaken die je in het nieuwe jaar wil doen. Een muur in je kantoor schilderen, een nieuwe kast kopen of een nieuwe bureaustoel misschien. Maar bijvoorbeeld ook of er bepaalde boeken zijn die je wil lezen.

Zakelijke- en persoonlijke doelen zijn met elkaar verweven. Hieruit volgen de concrete acties die er voor gaan zorgen dat je jouw omzetdoel realiseert. De praktische doelen zijn mooi meegenomen en leuk om te realiseren, maar je wordt er niet minder gelukkig van als ze een jaartje doorschuiven.

Zakelijke- en persoonlijke doelen zijn zo met elkaar verweven omdat de groei van je bedrijf en het behalen van je zakelijke doelen niet mogelijk is zonder ook je persoonlijke doelen te realiseren. Persoonlijke groei is een voorwaarde voor zakelijke groei.

Voor je je blind gaat staren op een omzetdoel is het belangrijk om je focus van het geldbedrag af te halen en stil te staan bij jouw persoonlijke doelen. Vraag jezelf af wat voor persoon jij moet zijn om jouw zakelijke doelen te kunnen behalen. Bepaal alle kenmerken en eigenschappen en zorg er voor dat jouw persoonlijke doelen leiden naar het worden van deze persoon. Wat kun jij nu al doen wat de aller beste, de meest succesvolle versie van jou ook zou doen? En doe precies dat!

Als jij nu nog niet bent waar je graag zou willen zijn is dit omdat er een gat is tussen de beste, meest succesvolle versie van jou en de persoon die je nu bent. Het realiseren van jouw persoonlijke doelen gaat er voor zorgen dat je dit gat dicht en je hiermee ook jouw zakelijke doelen kunt behalen.

Ik zou het fantastisch vinden als dit artikel waardevol voor je was. Deel hem op social media en deel hem met iemand die hem goed kan gebruiken. Tag mij in je bericht en laat me weten wat je er van vond. Door het artikel te delen inspireer jij anderen, maar ik vind het ook heel leuk om te zien wie mijn blog leest.
Dank je wel voor de tijd die je hebt genomen om het artikel te lezen en tot de volgende keer!

Ps: Heb je nog net zo veel vraagtekens boven je hoofd en wil je even sparren, zodat we er nog een paar kunnen oplossen? Plan dan een gratis gesprek in. Dit jaar heb ik nog maar een paar plaatsjes, dus grijp nu nog je kans!


Laat een reactie achter