We hebben allemaal 1 ding gemeen

We hebben allemaal 1 ding gemeen

20 april 2019 door: Marjolein

Vrouwen met een eigen bedrijf. We hebben allemaal (in elk geval) 1 ding gemeen. We zijn echte levensgenieters!

Dat is wat ik de afgelopen weken keer op keer heb gemerkt. En ik heb van bijna alle vrouwelijke ondernemers die ik de afgelopen weken gesproken heb hetzelfde gehoord. Het leven moet leuk zijn. Eten moet leuk zijn. Je wil niet op een feestje nee moeten zeggen  of elke keer op het terras zitten met een glas water. We willen genieten van ons leven. We werken er tenslotte hard genoeg voor! Dus willen we minstens net zo hard ontspannen. En genieten van lekker eten en misschien een wijntje hoort daar gewoon bij. En dat moet kunnen! Ik zal het je nog sterker vertellen. Ik vind dat jij jezelf helemaal niets moet ontzeggen!

Ik ben van mening dat ieder mens en ieder lichaam mooi is zoals zij is, maar aan de andere kant vind ik het ook jouw plicht om super goed voor jezelf te zorgen. Je hebt maar 1 lichaam en het leven is veel te kort om er niet alles uit te halen wat er in zit. En je kunt het jezelf en jouw lichaam zoveel makkelijker maken als je leert luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft en wanneer jij jouw lichaam precies gaat geven wat zij nodig heeft.

Iedereen is wel eens bij een fastfood keten geweest om daar een burger of menu te eten. Soms kun je daar gewoon even zin in hebben. En op dat moment smaakt het prima. Maar hoe voelde jij je een uur later?  Vol energie en on top of the world? Waarschijnlijk niet. En we kennen vast ook allemaal wel dat moment dat die reep chocolade in eens op was, terwijl jij je nog zo had voorgenomen om maar 1 blokje te nemen. Tijdens het eten voel je je heerlijk en heb je een voldaan gevoel. Maar hoe voel jij je een half uur later? Energiek? Topfit? Die kans is klein. De kans dat jij je misselijk en moe voelt en dat je spijt hebt is veel groter. Of misschien voel jij je wel een loser omdat je niet sterk genoeg was om het bij 1 blokje te houden. Wat ontzettend killing voor jouw zelfvertrouwen! Wat alsjeblieft, stop daar mee! Je bent geen loser. Nu niet en nooit niet! Een reep chocolade verandert hier niets aan.

Het zijn allemaal tekenen dat jij niet voldoende geluisterd hebt naar jouw gevoel of naar jouw lichaam. Naast de emotionele dingen die wellicht meespelen, maar een onderwerp zijn voor een andere keer, had jouw lichaam geen behoefte aan een reep chocolade of een hamburgermenu. Jouw lichaam had behoefte aan voeding, niet aan vulling. Met voeding weet ons lichaam raad. Voeding wordt herkent door ons lichaam, efficiĆ«nt gebruikt en effectief ingezet om jou super veel energie te geven. En om alle processen in ons lichaam soepel te laten draaien. En nu zeg ik zeker niet dat jij voortaan moet gaan leven op blaadjes sla en tomaten, want ongezond eten hoort er ook gewoon bij. Het is de basis van onze eetstijl die goed moet zijn. En wanneer jouw eetstijl de goede basis heeft en jij de principes begrijpt en kunt toepassen, dan vergeeft jouw lichaam je die ongezonde dingen op zijn tijd echt wel.  

Wat gebeurt er wanneer jij diesel in een benzineauto stopt? Een paar druppels kan jouw auto vast aan, maar een halve tank of nog meer, dat wordt een ander verhaal. Je krijgt hem misschien wel gestart en misschien ook wel een paar meter vooruit, maar echt soepel draait de motor niet. En dit is ook precies hoe het werkt in ons lichaam. Stop je er de verkeerde brandstof in dan kan het niet optimaal functioneren. Stop je er te weinig brandstof is, dan functioneert het ook niet in topvorm. Maar stop je er de juiste en voldoende brandstof in. Dan draait jouw lichaam als een zonnetje! Dan heb jij energie voor 10. Dan is het helder in jouw hoofd en kun jij super gefocust werken en veel meer werk doen in minder tijd. Op die manier beloont jouw lichaam jou wanneer jij haar geeft wat ze nodig heeft.

Stel je eens voor hoe jij je zou voelen als jij veel meer energie hebt dan dat jij nu hebt. Als het in jouw hoofd zo helder is dat jij het ene na het andere fantastische idee bedenkt. Jij nog meer mensen zou kunnen helpen met jouw bedrijf. En wanneer jij tijd over zou houden om meer werk te kunnen doen of je deze tijd zou kunnen steken in de mensen en de dingen die voor jou super belangrijk zijn. Hoe fantastisch zou dat zijn!?

En dit lieve dames, is waarom ik zo graag wil dat zo veel mogelijk vrouwelijke ondernemers zich hiervan bewust gaan worden. Want wanneer wij allemaal beter voor onszelf leren zorgen krijgen wij niet alleen veel meer energie, worden we nog veel mooier dan we al zijn, zijn we het perfecte visitekaartje voor ons bedrijf, maar bovenal kunnen wij de wereld om ons heen samen nog een beetje mooier maken, allemaal op onze eigen unieke manier en allemaal met ons eigen super mooie bedrijf.


Laat een reactie achter