Waarvan gaat jouw vuurtje branden?

Waarvan gaat jouw vuurtje branden?

16 maart 2020 door: Marjolein

Waarvan gaat jouw vuurtje branden? Wat maakt dat jij elke ochtend zin hebt om aan het werk te gaan? Wat maakt dat jij met zoveel passie zoveel uren maakt?

Voor mij is dat heel simpel. Het is mijn grote droom dat veel meer vrouwen hun dromen waarmaken. Dat ze zich niet langer klein laten houden. Dat ze gaan staan voor hoe fantastisch ze zijn en zien wat ze te bieden hebben. Dat ze vol zelfvertrouwen hun leven leven, zoals zij dat het allerliefst willen.

De reden waarom dit voor mij zo simpel is, is omdat ik als geen ander weet hoe de andere kant er uit ziet. Ik heb me jarenlang wel klein laten houden, wilde het liefst onzichtbaar zijn en voelde me niet goed genoeg. Ik kende het woord zelfvertrouwen wel, maar ik had eigenlijk geen idee wat het betekende.

Vanaf het begin van de basisschool tot halverwege de middelbare school ben ik gepest. Ik had rood haar en was gewoon een beetje anders dan de andere kinderen. Ik hoorde er nooit echt bij, hoe hard ik mijn best ook deed. Deze rode draad heeft zo’n 25 jaar door mijn leven gelopen. Ook in mijn werkende leven. Hierdoor kreeg ik tot twee keer toe een burn-out, raakte ik in een arbeidsconflict en kreeg ik zelfs een depressie.

Voordat je iets kunt veranderen moet het eerst voldoende pijn doen. Hier schreef ik eerder een artikel over. En ik weet nog goed het moment waarop de pijn voor mij zo ondragelijk was dat ik geen andere keus had dan de knop voor eens en altijd om te zetten.

Dit was het moment dat ik in de auto naar huis reed van Meppel naar Assen. Mijn toenmalige werkgever (met wie ik dat arbeidsconflict had), had uitgesproken dat we beter uit elkaar konden gaan, want tot een oplossing zou het niet komen. Dit betekende dat ik niet meer hoefde te vechten, dat het na maanden voorbij was. Ik voelde zo’n opluchting, maar tegelijkertijd was ik zo verdrietig en boos. Op hem, op collega’s, maar ook (een vooral) op mezelf omdat ik het weer had laten gebeuren dat iemand anders mij zo’n rotgevoel over mezelf gaf. De tranen rolden over mijn wangen. Ik had het gewoon weer toegestaan! En dit keer nog erger en heftiger dan ik me ooit had kunnen voorstellen.

Het moment waarop ik dit besefte was het moment waarop mijn leven voorgoed veranderde. Het deed genoeg pijn. Ik kon eindelijk de knop omzetten. Me niet langer opstellen als slachtoffer, maar zelf de controle terugnemen over mijn leven, mijn geluk en mijn succes. Dit maakte dat ik in de periode hierna weer leerde nadenken over wat ik wel wilde, waar ik van droomde en wat mij gelukkig maakt. Ik besloot me om te scholen en het roer helemaal om te gooien.

Hoe zwaar en heftig dit proces ook geweest is, nu kan ik oprecht dankbaar zijn dat ik het heb meegemaakt. Niet alleen ben ik hierdoor 10 kg afgevallen en zit ik beter in mijn vel dan ooit. Het heeft er voor gezorgd dat ik mijn grote droom en missie ontdekt heb en het maakt dat ik nu mijn bedrijf heb.

Ik mag mijn eigen dromen waarmaken door anderen te helpen hun dromen te realiseren. Dat is het mooiste, meest dankbare werk dat ik me kan voorstellen! Het is zo mooi om het vuur in iemand te zien oplaaien en om te voelen met hoeveel passie mijn klanten aan hun missie werken. Dit is waarom ik met zoveel liefde doe wat ik doe. En ik gun jou ook dat jij jouw mooiste dromen waarmaakt.
Als wij allemaal steeds meer onze dromen waarmaken weet ik dat we samen de wereld stukje bij beetje steeds mooier kunnen maken.

Help mij mee in het realiseren van mijn droom door jouw droom waar te maken! En kan ik je hiermee helpen, stuur dan gerust een mailtje naar info@marjoleinnijstad.nl.


Laat een reactie achter