Waarom moeilijk doen als het sneller en simpeler kan?

Waarom moeilijk doen als het sneller en simpeler kan?

26 mei 2023 door: Marjolein

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Volgende week donderdag, op 1 juni is de masterclass GPT Essentials. Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan door hier te klikken.

Oke, dan hebben we de zakelijke mededeling maar gelijk gehad, kun je nu met een gerust hart verder lezen 😉

Zonder gekheid, ook mijn klanten leren steeds meer over ChatGPT en een van hen mailde mij afgelopen week het volgende: “Ik ben druk met Chatgtp aan de slag en dat brengt me veel verder dan ik ooit ben geweest, dus hoera!”

Hoe heerlijk is dat?! 😀

En hoe meer ik er zelf over leer, hoe enthousiaster ik erover ben. Er zijn dingen mogelijk waarvan ik nooit gedacht had dat ik het ooit aan een ‘robot’ zou overlaten. Een vakantie plannen bijvoorbeeld of salesgesprekken oefenen.

Aan de andere kant hoor ik ook de kritische geluiden zoals ‘het is en blijft een robot’, ‘kunstmatige intelligentie is gevaarlijk’,  ‘het kan een mens niet vervangen’ of ‘ik ga het niet gebruiken, want dan is het niet authentiek meer’. En daar heb ik natuurlijk wel een mening over 😊

‘Het is en blijft een robot.’

Ja, dat klopt. Gelukkig wel, want dat betekent dat als je ChatGPT inzet om bijvoorbeeld je doelgroep beter te leren kennen je ook de vragen mag stellen die je aan een echt persoon niet durft te stellen of vragen ‘die je gewoon niet stelt.’ En je krijgt nog antwoorden ook! Want die vragen die jij niet durft te stellen, dat zijn wel de dingen waar mensen stiekem op Googelen en ChatGPT gebruikt onder andere dit als bron om jou van antwoorden te voorzien.

‘Kunstmatige intelligentie is gevaarlijk’

Is in de verkeerde handen alles niet gevaarlijk? Ik bedoel maar.

Op de juiste manier gebruikt en voor de juiste dingen ingezet is kunstmatige intelligentie fantastisch. Het bespaart je zoveel tijd, energie, moeite en zelfs geld. Het is creatiever dan tig creatieve koppen bij elkaar en slimmer dan wij ooit zullen worden. En het staat nog maar in de kinderschoenen, dus moet je nagaan wat de toekomst gaat brengen.

‘Het kan een mens niet vervangen’

Dat ben ik helemaal met je eens en ik ben er blij om, want het menselijke aspect zal nog belangrijker worden. Vertaald naar je bedrijf betekent dit bijvoorbeeld dat video’s, podcasts, dus vormen van content waarin we echt jou zien en horen, steeds belangrijker gaan worden. Menselijke connecties worden steeds belangrijker. Dus nee, het kan een mens gelukkig niet vervangen. Maar het kan heel veel wat wij als mensen doen wel een heel stuk makkelijker maken.

Ik kijk momenteel de serie ‘Anne met een E’ op Netflix. In de tijd dat deze serie zich afspeelt maken ze gebruik van een paard en wagen. Dat werkt prima, brengt je van A naar B, maar nu we gebruik kunnen maken van de auto maakt het reizen toch een heel stuk makkelijker en sneller. Dus waarom zou je er geen gebruik van maken?

‘Ik ga het niet gebruiken, want dan is het niet authentiek meer’.

Oeh, die vind ik superinteressant! Want, weet je zeker dat dit waar is? Weet je zeker dat je bijvoorbeeld alle content over 1 kam kunt scheren als die gemaakt is met ChatGPT?

Feit is namelijk dat dit absoluut niet waar is. Zelfs al 2 personen op exact hetzelfde moment, exact dezelfde vraag stellen, krijgen ze andere output. En als je dan ook nog leert welke vragen je kunt stellen en op welke manier je vragen kunt stellen om betere antwoorden te krijgen, dan is alles dat je uit ChatGPT haalt net zo authentiek als wanneer je de content zelf geschreven zou hebben. Of je gebruikt de basis uit ChatGPT en maakt het met wat kleine veranderingen helemaal van jou.

Je kunt ChatGPT opvoeden, het jouw schrijfstijl en tone of voice laten analyseren en vanuit hier dingen laten bedenken en schrijven. Compleet met #, zoekwoorden en SEO-proof.

Wanneer je ChatGPT de juiste informatie geeft voordat je je vraag stelt krijg je antwoorden die perfect passen bij jou, jouw bedrijf, jouw aanbod en jouw doelgroep.

Er is dus geen enkel argument om niet NU te starten met het leren kennen van ChatGPT.

De opkomst die nu gaande is kun je vergelijken met de opkomst van Internet of de Mobiele Telefoon. In het begin is een deel van de mensen er ‘bang’ voor en zeggen ze het niet te gaan gebruiken, maar over een tijdje doen we niet anders meer.

Stap nu op de trein, voor hij op volle snelheid aan je voorbij raast.

De eerste stap: Op donderdag 1 juni meedoen  met de masterclass GPT Essentials. Jouw plek claimen doe je hier.

Ik zie je dan!

Fijn weekend 😊


Laat een reactie achter