Vijf manieren om deze tijd in het voordeel van je bedrijf te gebruiken.

Vijf manieren om deze tijd in het voordeel van je bedrijf te gebruiken.

6 april 2020 door: Marjolein

Veel (kleine) bedrijven hebben het lastig. Dat zal voor niemand nieuws zijn. Daarom vandaag aandacht voor wat jij kunt doen om met jouw bedrijf sterker uit deze tijd te komen.

1 Stop met zeggen dat het zo’n lastige tijd is.
Dit is een mindset ding en enorm belangrijk! Hoe harder en hoe meer jij blijft roepen dat het zo’n lastige tijd is, hoe lastiger je het zal krijgen. Waar je op focust daar krijg je simpelweg meer van. Stel jezelf in plaats hiervan de vraag: ‘Wat kan ik doen om…..’, beter uit deze tijd te komen, mijn klanten ook in deze tijd te helpen, mijn producten/diensten op een andere manier aan te bieder, etc.

Wat je doet door jezelf andere vragen (positief geformuleerde vragen) te gaan stellen is jouw brein trainen met andere oplossingen te komen. Ja, deze tijd is voor bijna iedereen een uitdaging, maar heb je er iets aan om jezelf (en anderen) hier alsmaar aan te herinneren? Nee, dat wordt wel voor je gedaan want je kunt geen tv, radio of willekeurig social media kanaal aan zetten en het slechte nieuws vliegt je om de oren.

2 Gebruik deze tijd om AAN je bedrijf te werken.
Wat bedoel ik hiermee? Evalueer en bekijk waar of wat je kunt verbeteren of aanscherpen. Heb jij jouw doelgroep glashelder? En klopt deze nog? Heb jij jouw doelen scherp voor de bril? Leidt het actieplan dat je gemaakt hebt tot de realisatie van deze doelen? Heb je überhaupt een actieplan gemaakt? Ga even terug naar de basis.

Aan je bedrijf werken kun je zien als het afstellen en finetunen van je bedrijf, zodat je nog net wat vernieuwender, efficiënter, effectiever en productiever kunt zijn.

3 Maak de switch van offline naar online.
Er is bijna geen product of dienst die je niet online zou kunnen aanbieden, hetzij op een aangepaste manier. Bij coaching of het geven van advies is de verandering van offline naar online natuurlijk het aller makkelijkst gemaakt. Er zijn talloze manieren om te videobellen en dat werkt net zo effectief als fysiek met elkaar om tafel zitten.

Maar ook een schoonheidsspecialiste, kapper of nagelstyliste kan online gaan werken. Zo kun je bijvoorbeeld een online training maken en de producten die je erbij verkoopt naar jouw klant opsturen.
Een winkel kan een online shop beginnen.

4 Werk aan je persoonlijke ontwikkeling.
Jouw bedrijf kan niet groeien en ontwikkelen als jij zelf stil blijft staan. Het werkt zelfs zo dat als jij als persoon groeit en ontwikkelt, jouw bedrijf als vanzelf met je mee zal groeien. Het kan namelijk niet anders! Daarom is de sleutel voor de groei van jouw bedrijf jouw eigen ontwikkeling.
Gebruik deze tijd daarom om te lezen, online trainingen te volgen, mee te doen aan een challenge en te investeren in een coach.

Investeren voelt soms best eng en dubbel, want je investeert soms geld dat je nog helemaal niet hebt. Ik heb mezelf de eerste periode van mijn ondernemerschap wijs gemaakt dat ik eerst geld moest verdienen voor ik kon gaan investeren. Maar ik ben er achter gekomen dat het andersom werkt. Als je je door iemand laat coachen die al weet of doet wat jij graag wil, dan kom je er zoveel sneller. Ja investeren doet een beetje pijn, maar dat moet ook. Want als het een beetje pijn doet ga jij er voor zorgen dat jij alles uit de training, programma of traject haalt dat jij er uit kan halen. ‘Those who pay, pay attention!.

5 Vergeet niet, ook deze tijd gaat voorbij.
Geniet van de tijd die je door mag brengen met de mensen van wie je houdt. Gebruik de extra tijd en rust om bij te tanken. Geniet van het mooie weer (vanuit jouw tuin of balkon). Doe die klusjes in huis die al te lang zijn blijven liggen. Sta stil bij de dingen die we anders als vanzelfsprekend ervaren, maar die dat nu niet blijken te zijn. En het allerbelangrijkste: Blijf positief! Hoe zwart het ook lijkt, er is altijd een lichtpuntje te vinden. Zoek naar en focus op dit lichtpuntje en het zal steeds groter worden.

Welke tip(s) ga jij in het voordeel van jouw bedrijf gebruiken? Ik zou het super leuk vinden als je dit met me zou willen delen! En wil je even sparren over hoe je een bepaalde tip toe kunt passen in jouw bedrijf? Stuur een mailtje naar info@marjoleinnijstad.nl.


Laat een reactie achter