Uniek zijn is niet meer van deze tijd

Uniek zijn is niet meer van deze tijd

6 juni 2022 door: Marjolein

Hoe onderscheid ik me van andere coaches en dienstverleners? Vraag jij je dat wel eens af? Tot voorkort heb ik mijn klanten geleerd dat ze uniek moeten zijn. Zich onderscheiden van anderen in de markt en zich vooral niet als al die andere grijze muizen moesten positioneren. En daar kom ik nu op terug. In deze blog lees je hoe het zit.

Realiteit: Bijna alles waar behoefte aan is bestaat al. En jij bent al lang niet meer de enige die doet wat ze doet. Uniek zijn in wat je doet of de manier waarop je dit doet is dus bijna niet meer mogelijk.

Uniek zijn is voor sommigen een doel op zich geworden, terwijl ik ook weet dat de meeste coaches en dienstverleners hun bedrijf in basis begonnen zijn omdat ze mensen willen helpen en om er hun inkomen mee te verdienen.
Ze lopen zo vast in het stuk uniek willen zijn, dat ze hun eigenlijke doel uit het oog verliezen. En dit levert enorm veel frustraties op want: hun bedrijf komt niet van de grond, hun acties hebben niet het resultaat dat ze hoopten, ze verdienen veel te weinig geld en uiteindelijk moeten ze hun droom opgeven en weer in loondienst gaan werken omdat ze het plezier en de voldoening in hun bedrijf volledig zijn verloren.

Wat ik ook zie is dat de wens om uniek te zijn mensen laat bevriezen. Want uniek zijn is zo ingewikkeld geworden dat je maanden en maanden (aan tijd, energie én gederfde omzet!) kunt verliezen aan het bedenken en neerzetten van unieke concepten (met de daarbij komende kosten). En het feit je het maar niet bedacht krijgt kan dan een excuus worden om niet in actie te komen.

Maar, heb je écht de wens om uniek te zijn of denk je dat dit nodig is om je bedrijf van de grond te krijgen? Meestal zit er een angst onder waardoor je nog niet in actie komt. Denk daar voor jezelf eens over na.

Deze blog begon ik met dat ik terug komt op het concept ‘uniek zijn’ en daar wil ik ook mee afsluiten.

Weet dat jij altijd uniek bent. Er is er maar eentje zoals jij. En veel coaches en dienstverleners zijn door alle gekkigheid in ondernemersland en op de socials bij zichzelf verwijderd geraakt. Ik geloof dat dit een van de redenen is dat de meesten het niet redden als ondernemer.

Dit vind ik zo ontzettend jammer en raakt de kern van de waarom achter mijn bedrijf. Ik geloof er namelijk oprecht in dat je veel succesvoller (op elk gebied in je leven) gaat zijn als je meer jezelf gaat (durven) zijn en laten zien.

Omarm wat jou uniek maakt.
Kom uit voor jouw visie en mening.
Laat jezelf zien en gun anderen de kans om jou te leren kennen.

Je bent pas écht uniek als je veel meer jezelf gaat zijn. En dat is wat ik je gun.

Dan wil ik deze blog echt afsluiten met iets heel gaafs!

De afgelopen weken heb ik gewerkt aan een nieuwe versie van Succesvol Starten. Hét programma voor elke (startende) coach en dienstverlener die de basis van haar bedrijf super stevig neer wil zetten.

Je kunt NU starten met het online programma van 3 maanden waarin we jouw bedrijf van A (aanbod) tot Z (zichtbaarheid), en alles wat er tussenin zit, neerzetten.

Succesvol ondernemen is een mix van werken IN je bedrijf, AAN je bedrijf en werken aan JEZELF.
Daarbij geloof ik heel erg in ondernemen zo simpel mogelijk maken en dat is wat jij ook leert.

Hoewel het programma an sich je alle skills en tools geeft voor meer klanten, omzet en zelfvertrouwen weet ik dat je er nog meer uit gaat halen als we dit combineren met live coaching. Daarom heb ik dit ook toegevoegd aan het programma. Elke week kun je mij LIVE al jouw vragen stellen en zal ik je coachen.

Wat is de investering?
Die is zo laag dat tijdens het typen van deze blog de gedachte in me op kwam of ik hem niet toch moet verhogen. Want de ervaringen zijn zó goed dat ik met gemak €1000 of meer voor dit programma kan vragen, alleen heb ik toch besloten om dat niet te doen. Bij lange na nog niet de helft zelfs.

>> Klik op deze link om de belachelijk lage prijs (en alle andere info) te lezen. <<

Toen ik zelf startte vond ik investeren heel spannend, maar ik heb geleerd dat een investering in geld nodig is om ervoor te zorgen dat jij alles uit een programma, coaching, training of opleiding gaat halen. Maar, geld mag wat mij betreft geen reden zijn om het succes van je bedrijf uit te stellen en niet mee te doen met Succesvol Starten. En daarom is deze investering zo belachelijk laag.

In mijn podcast en op Instagram zal ik de komende weken nog veel meer delen over Succesvol Starten. Klik om de linkjes om de podcast te luisteren (elke werkdag is er een nieuwe aflevering) en om me op Instagram te volgen.

Fijne dag vandaag!


Laat een reactie achter