The power of positive thinking. Bestaat dat echt?!

The power of positive thinking. Bestaat dat echt?!

24 februari 2020 door: Marjolein

Positief denken en het hebben van een positieve mindset. Je hoort er tegenwoordig heel veel over. En waarschijnlijk heb je mij ook meer dan eens horen praten over een succesmindset. Ik krijg wel eens de opmerking ‘Ik denk zo positief mogelijk en ik doe zelfs affirmaties, maar toch lukt het niet.’ Daarom ga ik vandaag dieper in op ‘the power of positieve thinking.’ Het ligt namelijk net iets anders dan vaak gedacht wordt.

Ja, positief denken helpt je gelukkiger te zijn en om je doelen en het succes waarvan je droomt te behalen. Maar, het is niet de heilige graal. Dat gaat een stap verder en zit in hoe jij je voelt.

Want als jij bloedje chagrijnig bent en je hebt gewoon je dag niet, dan kun je zo lang als je wil affirmaties lezen, denken, herhalen of wat mij betreft van de daken schreeuwen waarin staat dat jij weet dat jij het geluk en succes in jouw leven zelf creëert en dat jouw leven elke dag mooier wordt omdat jij hier voor kiest, maar als jij tegelijkertijd een negatief gevoel ervaart omdat chagrijnig bent dan creëer je in werkelijkheid het tegenovergesteld van wat jouw bedoeling is.

Hoe je je voelt is het allerbelangrijkste en hierin zit de mogelijkheid om alles te creëren wat jij wil. Vanuit jouw gevoel komen overeenkomstige gedachten en vanuit deze gedachten komen geïnspireerde acties.

Jouw gevoel bestaat uit vibraties of energie. En van het soort energie dat jij uitzendt trek jij tegelijkertijd meer aan. Zie het als een magneet. Is jouw magneet positief geladen, dan trek jij meer aan dat jou het positieve gevoel geeft, maar is jouw magneet negatief geladen, dan trek je meer aan wat jou meer van het negatieve gevoelt geeft.

Conclusie:
The power of positive thinking. Bestaat dat echt? Ja, maar pas als je dit doet vanuit een positief gevoel.

Wat te doen als je je niet positief voelt, maar dit wil je wel?
Besef je allereerst dat niemand zich altijd positief voelt. We zijn allemaal mensen toch? Word dus niet boos op jezelf omdat je je dag niet hebt. Waarschijnlijk wordt het hierdoor alleen maar erger.
Vraag jezelf in plaats daarvan ‘Wat kan ik doen waardoor ik me beter ga voelen?’ Intussen pak je even een kop thee en ga je deze in alles rust en stilte opdrinken. Waarschijnlijk zullen er intussen gedachten in je op komen van dingen die je kunt gaan doen en die je een beter gevoel gaan geven. En komt er niets, dan is dat ook niet erg. Laat het los.

Om je te helpen ga ik met je delen wat ik doe om mezelf op te vrolijken:

Wat altijd werkt: Naar buiten gaan om een stuk te wandelen. Eventueel met een luisterboek of een inspirerende podcast in mijn oren.
Keihard leuke muziek draaien en meezingen, springen en dansen.
Knuffelen met de kat.
In bad gaan.
Heel bewust een tijdje een grote glimlach op mijn gezicht zetten. Het voelt overdreven, maar hierdoor worden er seintjes afgegeven naar je hersenen waardoor je daadwerkelijk vrolijker wordt.
Accepteren dat vandaag niet mijn dag is. Het lekker rustig aan doen en vroeg op bed gaan.

Als jij je positief voelt, dan lees je jouw affirmaties nog eens en dan zul je merken dat ze een hele andere lading hebben. Dat je dan wel creëert wat jouw bedoeling is en dat elk succes en geluk waarvan jij droomt veel makkelijker naar je toe trekt, met veel minder hard werken.

Er zit dus wel degelijk power in positief denken, maar alleen vanuit een positief gevoel.

Heb je nog nooit bewust geprobeerd om je humeur of stemming te verbeteren dan is mijn advies aan jou om dit eens te proberen. Er zit veel meer kracht in het bewust leiden van je gedachten dan je nu misschien denkt.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe blogs en ander nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Laat een reactie achter