Tetris

Tetris

21 februari 2022 door: Marjolein

Als ik tijdens een strategiegesprek aan potentiele klanten vraag waar ze tijdens de eerste periode in hun bedrijf vooral heel druk mee zijn dan krijg ik vaak een lijstje met minimaal een paar van de volgende activiteiten:

  • een flyer 
  • kaartjes en/of een logo ontwerpen
  • zakelijke facebookpagina/groep inrichten
  • een programma ontwikkelen

En met stip op nummer 1:

  • een website maken.

En laten al deze activiteiten nou juist de dingen zijn waar je geen bal aan heb wanneer je bezig met met het opzetten van je bedrijf! Ze kosten enorm veel tijd en uitzoekwerk en leveren je geen klanten op.
Oke, ik snap dat je een logo wilt hebben, een beeldmerk die mensen kunnen gaan herkennen. Deze actie mag je dan van mij doen. Maar hier mag je niet meer dan een halve dag aan besteden. In Canva kun je een logo zelfs in een uurtje in elkaar geknutseld hebben. Het hoeft ook niet perfect, want dat wat je nu bedenkt krijgt als je bedrijf loopt en je een klant of 20 hebt geholpen pas echt vorm. Dan moet je alles toch weer opnieuw doen, dus waarom hier nu weken of zelfs maanden aan besteden?! 😉

Logo: CHECK!

Tijd om in actie te komen. En niet met de acties die ik net opsomde. Dan ben je namelijk bezig met strategieloos potje Tetris. Je stapelt de blokjes willekeurig naast en op elkaar zonder af en toe een blokje te draiaen, waardoor alles in elkaar kan schuiven je veel meer resultaat haalt en je snel door kunt naar het volgende level.
Wat je doet met deze strategieloze actie is heel snel bovenaan het speelveld komen, waardoor je vastloopt (over vastlopen in je bedrijf heb ik trouwens een leuke podcast opgenomen), geen blokjes meer kwijt kunt en ‘game over’ bent. Even logisch geredeneerd…

Wat doe je met je bedrijf?

Mensen helpen om een bepaald resultaat te behalen.Je eerste acties mogen hier dus alles mee te maken hebben.

  • Welke mensen ga je helpen?
  • Welk resultaat willen die mensen bereiken?
  • Waarom willen ze dit resultaat bereiken?
  • En wat maakt dat dit nog niet gelukt is?

De antwoorden kun je niet verzinnen, tenzij jij zelf jouw ideale klant bent. Is dat niet het geval dan mogen jouw eerste acties gericht zijn op het in gesprek raken met de mensen die je wilt gaan helpen. Kom er achter waarmee ze jouw hulp graag willen en op welke manier.

De input die je krijgt vormt de basis voor wat je op je website en sociale media gaat zetten, maar ook wat de inhoud van jouw programma gaat worden. Jij kunt namelijk met alle liefde, aandacht en tijd iets bedenken of samenstellen, maar als jouw doelgroep hier helemaal niet op zit te wachten dan heb je het voor de kat z’n viool gedaan. Super zonde van je tijd!

Besteeds je tijd dus aan de juiste dingen, zodat je snel klanten krijgt. 22 manieren om klanten te krijgen heb ik trouwens voor je op een rij gezet.

De basis van een succesvol bedrijf bestaat overigens uit meer dan alleen deze actie, dan snap je ongetwijfeld. En al deze elementen zijn mega belangrijk voor een bedrijf dat op de lange termijn succesvol is en een constante klantenstroom heeft.

Ik geef een training waarin je leert waaruit de basis van je bedrijf bestaat én hoe je deze super stevig neerzet, zodat je zo snel mogelijk kunt gaan doen waarvoor je jouw bedrijf begonnen bent: mensen helpen. Je kunt gratis meedoen.

Geniet van een heerlijke, nieuwe week vol nieuwe kansen en hopelijk wat meer zon dan we afgelopen dagen hebben gezien 😉


Laat een reactie achter