Self help. Taboe of de sleutel naar succes?

Self help. Taboe of de sleutel naar succes?

22 december 2019 door: Marjolein

Als tiener vond ik de self help sectie in de boekenwinkel of bibliotheek enorm interessant. Ik kende het niet en ik had geen idee wat voor boeken daar stonden. Wat ik wel zag was dat veel van de mensen die tussen deze boeken keken de indruk wekten dat ze met iets geheimzinnigs bezig waren. Het was haast alsof ze niet ‘betrapt’ wilden worden. Nieuwsgierig als ik toen al was vond ik het hierdoor alleen nog maar interessanter worden.

Wow, wat is er veel veranderd! Van een taboe onderwerp is persoonlijke ontwikkeling iets geworden om trots op te zijn. Iets waarvan steeds meer mensen de waarde inzien. En zelfs iets wat een voorwaarde is voor zakelijk succes! Dat er zoveel waarde zou zitten de ‘geheime’ sectie van de boekenwinkel, daar had ik als tiener geen idee van.

Verlang jij naar meer? Wil jij volledig voor jezelf werken. Groeien met je bedrijf en meer geld verdienen. Meer klanten helpen? Meer vrijheid en minder stress. Wil jij jouw grootste dromen waarmaken? Ga dan aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling!

Begin met het beschrijven van de persoon die jij moet zijn om het leven van jouw dromen te kunnen leven. Jouw toekomstige jij. De versie van jou die al heeft bereikt waar jij van droomt. Beschrijf haar tot in detail. Wat zijn haar eigenschappen? Wat zijn haar gewoontes? Wat doet, denkt en zegt ze anders dan jij nu doet?

Begin vervolgens met een ding die jij nu al anders kunt gaan doen en waarmee jij een stapje dichter naar jouw toekomstige jij zet. Vraag jezelf bij alles af ‘wat zou mijn toekomstige ik doen / zeggen / denken?’ En doe precies dat!

Wanneer jij als persoon groeit en ontwikkelt, groeit en ontwikkelt jouw bedrijf als vanzelf met je mee. Voor groei is echter een stevige fundering nodig en die fundering dat ben jij. Jouw persoonlijke ontwikkeling is daarom de sleutel die de deur naar meer succes, meer omzet en ook meer energie en meer (vrije) tijd opent.

Wil jij in 2020 een hele stevige fundering neerzetten en hiermee de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf realiseren? Dan gaat Personal Business Coaching jou helpen! Plan een gratis gesprek waarin we de eerste stappen bepalen die jij nu al kunt zetten naar de beste en meest succesvolle versie van jou!

Ik gun het jou dat jij jouw mooiste dromen waar kunt maken. Want ik weet dat als wij allemaal als persoon en met onze mooie bedrijven groeien, ontwikkelen en nog meer mensen kunnen helpen, wij samen de wereld nog mooier maken dan hij nu al is! Zet vandaag de eerste stap naar het zijn van de aller beste en meest succesvolle versie van jou.

Laat een reactie achter