Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

27 mei 2018 door: Marjolein

Ingrediënten:
1 el olijfolie
300 gram cherrytomaten, gehalveerd
2 rode paprika’s, in blokjes
1 courgette, in halve maantjes
Zout en peper

1 tl olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
225 gram risottorijst
250 ml gezeefde tomaten
250 ml groentebouillon
Handje verse basilicum, gehakt
Zout en peper, naar smaak
Optioneel: edelgistvlokken of Parmezaanse kaas, ter garnering

Bereiding:
Haal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de cherrytomaten, paprika en courgette op. Strooi er wat olijfolie, zout en peper over. Bak de groenten 20 minuten in de oven, tot het mooi geroosterd is.

Snipper intussen de rode ui en hak de knoflook. Doe olijfolie in een diepe pan en bak de uien en knoflook zo’n 5 minuten op laag vuur. Het mag niet bruin worden.
Voeg de risottorijst toe en roer goed door. De rijst moet helemaal bedekt zijn met olie en wat glazig worden.
Voeg beetje bij beetje de gezeefde tomaten en de helft van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur niet te hoog en roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Voeg steeds wat meer bouillon toe wanneer de dit bijna is opgenomen door de rijst. Blijf regelmatig roeren. Laat 20 tot 30 minuten zachtjes koken, tot de rijst gaar is.

Voeg nu de geroosterde groenten toe. Meng alles goed door elkaar en laat nog zo’n 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met extra zout en peper.
Schep de risotto op de borden en verdeel er wat gehakte of gescheurde basilicum over. Ook kun je er wat edelgistvlokken of Parmezaanse kaas over verdelen.

Laat een reactie achter