Tofu-saté

Tofu-saté

26 juli 2018 door: Marjolein

Zomerse temperaturen en lange zomeravonden waarop het veel te warm is om te gaan slapen vragen om een lekkere barbecue!
Ook vegetarisch kun je heerlijk barbecue-en, maar dit is (nog) niet bij iedereen bekend. Ik vind de dingen die ik nu als vegetariër van de barbecue eet zelfs vele malen lekkerder dan het vlees dat ik in het verleden van de barbecue at. En er is zoveel keus! Eigenlijk heeft een vegetariër veel meer keus dan een vlees-eter en is het veel makkelijker te variëren in de dingen die je van en bij de barbecue eet.

Dit recept voor saté gemaakt van tofu is heerlijk op de barbecue, maar ook is het super lekker uit de pan. Bijvoorbeeld bij de nasi of bami.

De saté is het lekkerst als je de marinade een aantal uren laat intrekken. Je kunt het zelfs al een dag van tevoren maken.

Serveer er een lekkere satésaus bij als je dit wil, maar deze tofu-saté heeft zelf al zoveel smaak dat je de saus niet mist als je het niet doet.

Wat heb je nodig en hoe maak je deze tofu-saté?

Ingrediënten:
1 blok tofu, in repen of blokjes gesneden
1 teen knoflook, fijn gehakt
1 cm verse gember, fijn gehakt
6 el sojasaus
2 el ketjap
1 tl sambal, naar keuze

Bereiding:
Snijd de tofu in repen of blokjes, zo groot als dat jij ze aan de saté-prikker wil doen.

Maak de marinade door alle overige ingrediënten met elkaar te mengen. Gebruik hiervoor een bakje die je goed kunt afsluiten.

Voeg de tofu er aan toe en zet weg in de koelkast. Hussel de tofu af en toe even door. Je kunt hiervoor het bakje dat je hebt gebruikt voorzichtig schudden of je zet hem gewoon op de kop in de koelkast. Zo krijgt elk stukje tofu super veel smaak!

Prik de tofu na het marineren op een sate-prikker. Je kunt eventueel paprika en rode ui tussen de blokjes verdelen voor een extra kleurrijk en lekker eindresultaat.

Grill de satéstokjes op de barbecue of in een (grill)pan.

Eet smakelijk!


Laat een reactie achter