Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

17 september 2017 door: Marjolein

Deze heerlijke pindakaaskoekjes zijn een gezonder alternatief voor het ‘koekje bij de koffie’. Ze zijn zo gemaakt en het is bijna onmogelijk om er maar eentje te nemen.

Kies altijd voor een pindakaas die bestaat uit alleen pinda’s, dus zonder toegevoegd suiker, zout en andere dingen. Tegenwoordig is deze pure pindakaas in bijna elke supermarkt te koop. Je kunt er ook voor kiezen om de pindakaas zelf te maken. Dit doe je door ongezouten pinda’s een paar minuten te roosteren in de oven of een pan en de pinda’s vervolgens te malen in een keukenmachine. Eventueel kun je wat pindaolie (arachideolie) toevoegen om de pindakaas smeuïger te maken.

Van de pindakaas maak je vervolgens deze lekkere koekjes!

Ingrediënten:
5 eetlepels pure, ongezoete pindakaas
2 grote eetlepels ongezoete appelmoes
1 theelepel vanille extract
4 eetlepels kokosbloesemsuiker
4 eetlepels spelt bloem of gemalen haver-/ boekweitvlokken (of een combinatie)
¾ theelepel baking soda
Snufje zout
1 of 2 eetlepels pure chocolade, naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voorop 175 graden.
Meng de pindakaas, appelmoes en vanille extract door elkaar. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en meng goed door. Voeg ook de bloem, baking soda en zout toe en roer goed door. Voeg als laatste de chocolade toe. Je hebt nu een vrij dik beslag, waar je allemaal even kleine balletjes van maakt.
Laat de balletjes 10 minuten opstijven in de vriezer of koelkast.

Doe cupcake-papiertjes in de cupcakevorm. Je kunt er ook voor kiezen om de papiertjes niet te gebruiken. In dat geval vet je de cupcakevorm in met kokosolie.
Doe ik elk vakje van de cupcakevorm een balletje beslag en druk deze een beetje plat.
Bak de koekjes in 13 minuten gaar in de oven.

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter