Pasta met pit

Pasta met pit

26 augustus 2017 door: Marjolein

Pasta met pit

Ingrediënten voor 2 personen:

150 gram volkoren spelt spaghetti/pasta
¾ tot 1 rode peper
2 theelepels kokosolie
1 bosje bladpeterselie
2 tenen knoflook
1 grote hand rucola per bord
Himalaya zout en peper
1 kleine theelepel (biologische) kruiden- of groente bouillonpoeder
Optioneel: pijnboompitjes en edelgistvlokken of Parmezaanse kaas

Bereiding:

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot zo goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en houdt ze apart.
Hak de knoflook, rode peper en de peterselie fijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta bijna klaar is haal je ongeveer ¼ theekopje kookvocht uit de pan. Hier doe je bouillonpoeder bij en dit kan je nog even laten staan.
Bak nu de knoflook en rode peper op laag vuur in de olie met een klein beetje zout en peper. Houd de peterselie nog even apart.
Na ongeveer 3 minuten zijn de knoflook en peper glazig en zachter geworden. De pasta zou nu ook gaar moeten zijn. Giet deze af en voeg, zonder af te spoelen, toe aan de knoflook en rode peper.
Zet het vuur hoger en voeg ongeveer de helft van de bouillon toe. Als je het nog wat te droog en/of flauw van smaak vindt kun je nog wat bouillon toevoegen. Voeg nu ook de peterselie toe.

Verdeel de pasta over de borden en doe de rucola, pijnboompitjes en edelgistvlokken of Parmezaanse kaas op de pasta.

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter