Ontbijtpannenkoekjes

Ontbijtpannenkoekjes

26 augustus 2017 door: Marjolein

Ontbijtpannenkoekjes

Ingrediënten voor 2 porties voor 1 persoon:

1 grote banaan
3-5 eetlepels Havermout of boekweitvlokken
Snufje zout
Scheutje (haver- of amandel) melk
1 tl (kokos) olie
1 tl bakpoeder
Eetlepel chiazaadjes of gebroken lijnzaadjes
Optie: 1 el cacaopoeder, of 1 hand spinazie, of 1 tl kaneel of 2 eetlepels geraspte kokos

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender, keukenmachine of kom voor de staafmixer en mix tot een pannenkoekenbeslag dat iets dikker is dan je gewend bent.

Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag. Maak ze zo klein dat er 2 of 3 pannenkoekjes tegelijk in de pan kunnen. Je hoeft geen boter of olie te gebruiken omdat dit al door het beslag zit.

Om de pannenkoeken sneller te garen doe je een deksel op de pan. Wanneer de bovenkant zo goed als droog is kun je de pannenkoekjes voorzichtig omdraaien.

Je eet de pannenkoekjes met 2 stuks fruit, bijvoorbeeld kiwi, appel, aardbeien, perzik, mango, banaan, etc.

Als je alle pannenkoekjes gebakken hebt, heb je voldoende voor het ontbijt van vandaag en morgen. Je kunt de pannenkoekjes dan eventueel kort opbakken in de pan of ze koud eten. Eet hier morgen ook 2 stuks fruit bij.

De reden dat je kleine pannenkoekjes maakt, is dat het kleinere formaat het omdraaien van de pannenkoekjes makkelijker maakt. Omdat er het volledig plantaardige pannenkoekjes zijn, zullen deze namelijk iets minder stevig zijn dan reguliere pannenkoeken.

 

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter