Noodlesoep

Noodlesoep

10 augustus 2017 door: Marjolein

Noodlesoep

Een heerlijke hartige, verwarmende, maar toch frisse noodlesoep. Heerlijk al lunch, of als diner.

Ingrediënten:
1 tot 1,5 liter bouillon
2 Porties noodles
1 Prei
1 Rode ui
1 (rode) Paprika
1 Paksoi
Taugé
1 Grote teen knoflook
Verse gember, ongeveer even groot als de knoflookteen
Bladpeterselie of koriander
1 Limoen
Sojasaus
1 Theelepel 5-spice-poeder
Eventueel chilipoeder

Bereiding:

Was en snij alle groenten. Snij van de paksoi alleen het witte gedeelte, de bladen houd je nog even apart.
Hak de knoflook en gember fijn.
Bak de knoflook, gember en rode ui in een wok / diepere (hapjes)pan op hoog vuur tot het zacht wordt en begint te kleuren.

 

Voeg de paprika en paksoi toe en bak een paar minuten mee.
Voeg nu ook de gesneden prei en de 5-spice-poeder (en eventueel wat chilipoeder) toe en bak kort mee.
Voeg bouillon toe en, wanneer het kookt, de noodles. Laat 5 minuten koken (of zo lang als het duurt dat jouw noodles gaar zijn). Hak intussen je bladpeterselie of koriander fijn.

Alle groenten zijn gaar en nu voeg je ook het gesneden blad van de paksoi en de taugé toe. De soep hoeft nu nog maar 1 of 2 minuten te koken.

Voeg naar smaak zout, peper, extra bouillon, sojasaus of ketjap toe.

 

Schep de soep in een bord en verdeel er peterselie en/of koriander over. Knijp er tevens ¼ limoen over uit.

Je kunt de soep helemaal naar je eigen smaak aanpassen door extra sojasaus en eventueel gebakken uitjes toe te voegen op het bord.

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter