Noodles met broccoli

Noodles met broccoli

15 maart 2018 door: Marjolein

Ingrediƫnten:
Bruine rijst- of boekweitnoodles, 1 bundeltje per persoon
1 grote broccoli voor 2 personen
2 tenen knoflook
Olijfolie
Gehakte amandelen, amandelschaafsel of cashewnoten
1 Rode peper
Sojasaus

Bereiding:
Maak eerst knoflookolie door de knoflook heel fijn te hakken en deze te mengen met een scheutje olijfolie. Dit zet je aan de kant zodat het goed in kan trekken.

Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes. Stoom de broccoli in maximaal 5 minuten beetgaar.
Kook intussen de noodles, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rooster de amandelen of cashewnoten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Voeg nu de broccoli, rode peper, (deel van de) knoflookolie en noodles toe met een beetje sojasaus. Meng alles goed door elkaar en laat het nog even kort bakken.
Schep de noodles op een bord. Eventueel kan een ieder naar smaak nog wat extra sojasaus toevoegen.

Laat een reactie achter