Nasi Koening

Nasi Koening

16 augustus 2017 door: Marjolein

Nasi Koening

Een heerlijke variatie op ‘gewone’ nasi. En omdat er (het liefst verse) kurkuma in zit, wat de nasi zijn mooie kleur geeft, maak je hem extra gezond.

Ingrediënten:
1 ui
1 teen knoflook
2 el kokosolie
300 g pandanrijst of andere (zilvervlies) rijst naar keuze
1 el gemalen kurkuma (koenjit)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 stengel citroengras
400 ml kokosmelk
300 ml kraanwater
½ komkommer
1 rode peper

Bereiding:
Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui, (3/4 van) de rode pepr en knoflook hierin zachtjes. Schep de rijst, koenjit, ketoembar en djinten erdoor en bak kort mee.
Snijd de citroengras stengel open en steek in de rijst. Schenk de kokosmelk met het water bij de rijst en breng al roerend aan de kook. Kook de rijst in een open pan op matig vuur in ca. 15 min. gaar. Wanneer het vocht verdampt en de rijst bijna gaar is zet je het vuur uit en laat je de rijst nog even staan met het deksel op de pan.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Voeg (eventueel) wat rode peper toe aan de komkommer voor wat extra pit. Schep de rijst op een serveerschaal, verwijder het citroengras. Garneer met de komkommer en rode peper.

Lekker met bijvoorbeeld saté van tempé / tofu en roerbakgroenten en komkommerschijfjes.

Like ook mijn Facebookpagina

 


Laat een reactie achter