Kruidnoten

Kruidnoten

26 november 2017 door: Marjolein

Sinterklaas is weer in het land. En de supermarkten liggen alweer een tijdje vol met de zoetste lekkernijen. Er helemaal aan ontkomen is lastig, ondanks dat we weten dat ze niet gezond zijn. Maar wil jij ook kunnen genieten van de heerlijkste kruidnoten, zonder je schuldig te voelen? Dat kan! Deze kruidnoten zijn een variatie op de kruidnoten die je in de winkel koopt, maar zijn minstens net zo lekker, alleen net wat minder zoet.

Ingrediƫnten:
120 gram speltmeel of -bloem
80 gram amandelmeel
60 gram kokosbloesemsuiker
5 tl speculaaskruiden
5 el gesmolten kokosolie,
2 -3 el plantaardige melk (amandel, haver-, soja-, rijst- of kokosmelk)
1/4 tl zout
2 tl vanille extract

Bereiding:
Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng beide soorten meel met de kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en het zout in een kom en voeg daar de gesmolten kokosolie en vanille extract aan toe. Meng goed door. Voeg vervolgens 1 el melk aan het deeg toe. Het deeg word dan wat plakkeriger zodat je er een mooie bal van kan vormen.

Is het deeg nog te droog, voeg dan extra melk toe. Mocht het deeg te nat zijn, dan voeg je nog wat extra speltmeel of –bloem toe.

Kneed het deeg nog even goed door en maak er kleine balletjes van die je wat plat drukt. Verdeel de kruidnoten over de bakplaat.

Bak de kruidnoten 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de ze lichtbruin zijn.

Als ze uit de oven komen voelen ze nog wat zacht aan, maar als ze afkoelen worden ze vanzelf knapperig.

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter