Hummus

Hummus

20 december 2017 door: Marjolein

Toen ik besloot geen vlees meer te eten miste ik in het begin mijn hartige broodbeleg, maar daarvoor had ik al snel een oplossing gevonden; Hummus, met rauwkost.
Je kunt hummus op heel veel manieren maken en je kunt er heel veel smaken aan toe voegen. Dit keer heb ik een kerrie-hummus gemaakt.

Ingrediƫnten:
Een pot kikkererwten
2 tenen knoflook
Een paar eetlepels vocht van de kikkererwten
1-2 el tahin
2 el olijfolie
2 tl kerriepoeder, gebakken in 1 el olijfolie

Bereiding:
Verwarm in een kleine pan 1 el olijfolie en bak hier kort de kerriepoeder in. De smaak wordt dan sterker en de kleur intenser.

Doe de kikkererwten, samen met alle andere ingrediƫnten in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
Om alles goed gemengd te krijgen zal je waarschijnlijk zo af en toe alle hummus die aan de zijkanten van de kom plakt weer toe moeten voegen aan de rest met een lepel.

Wanneer je de hummus wat dunner wil maken, voeg je wat meer vocht uit de pot kikkererwten toe.

Gooi het vocht dat je overhoudt van de kikkererwten niet weg! Maak hier deze lekkere chocolademousse van.

Like ook mijn Facebookpagina

 


Laat een reactie achter