Hamburger met frietjes

Hamburger met frietjes

31 oktober 2017 door: Marjolein

Een broodje hamburger met frietjes is misschien wel het ultieme fast food. Maar wist je dat je dit ook heel lekker, maar super gezond zelf kan maken?

Voor de frietjes heb je nodig:

Rauwe aardappel, in frietjes gesneden
Kruiden naar keuze. Ik heb zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder gebruikt

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de frietjes over. Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Hussel ze tussendoor een paar keer om ze overal lekker krokant te krijgen.

Je hebt trouwens geen olie nodig bij het bakken, omdat je bakpapier gebruikt.

Voor de hamburger heb je nodig:

400 gram kikkererwten uit pot (goed afspoelen)
1 teen knoflook
300 gram zoete aardappel, gekookt
150 gram bevroren doperwten
150 gram mais
200 gram quinoa, gekookt in gezouten water
3 bosuitjes
4 eetlepels gehakte, verse peterselie
1 el kerriepoeder naar keuze
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl zout

Bereiding:

Schil en kook/stoom de zoete aardappel gaar.
Kook de quinoa, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot het een mooi mengsel is geworden.
Maak er met je handen 10 burgers van. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meer, kleinere burgers te maken.

Laat de burgers 10 minuten opstijven in de vriezer.

Bak de burgers 40 minuten in een oven die is voorverwarmd op 180 graden of bak de burgers op laag vuur in een koekenpan met een klein beetje kokosolie, ongeveer 15 minuten aan elke kant.

Beleg een spelt of desembroodje met sla, rode kool, komkommer, tomaat, rode ui, avocado of elke andere groente die jij lekker vindt op een burger. Of maak een lekkere tomatensalsa. Dit maak je door een klein uitje, tomaatjes en basilicum en bladpeterselie fijn te snijden en hier wat zout en peper aan toe te voegen.

Eet smakelijk!

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter