Goulash

Goulash

18 oktober 2018 door: Marjolein

Nu het kouder wordt smaken stoofpotjes extra lekker vind ik. Deze goulash is zo’n voorbeeld van een gerecht dat ik net wat lekkerder vind als het kouder wordt.

In dit recept gebruik ik puntpaprika’s maar als jij 2 andere paprika’s wil gebruiken, zal jouw goulash minstens net zo lekker zijn! Wel raad ik je aan om rode paprika’s te gebruiken omdat het er dan net wat mooier uit zal zien. En tja, het oog wil ook wat, toch?

Goulash kun je het makkelijkst maken in grotere hoeveelheden. Dit recept is dan ook ruim voldoende voor 4 porties. Eet je dit niet helemaal op, dan kun je de goulash prima invriezen. Ideaal om te gebruiken als je een keer wat minder tijd hebt, maar wel lekker en gezond wil eten!

Wat heb je er allemaal voor nodig en hoe maak je deze heerlijke, gezonde en vegetarische goulash?

Ingrediënten:
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
2 rode punt paprika’s, in reepjes
2 tl karwijzaad
2 kruidnagels
1 el gerookt paprikapoeder
1 blikje gepelde tomaten
100 ml heet water
½ bouillonblokje
Zout en peper, naar smaak
1 tl kokosolie

Bereiding:
Kneus in een vijzel het karwijzaad en de kruidnagels. Indien je geen vijzel hebt zou je hier een kleine keukenmachine of mes voor kunnen gebruiken.

Bak de uien in de kokosolie. Wanneer ze glazig worden voeg je de paprika en knoflook toe en pak je deze 5 minuten mee. Roer regelmatig door.

Voeg nu het karwijzaad, kruidnagel en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.
Doe de gepelde tomaten, water en het halve bouillonblokje bij de groenten en breng aan de kook.
Laat met het deksel op de pan 10 minuten zacht koken.

Proef de goulash en voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveer de goulash met zilvervliesrijst of aardappelpuree.

Variatie: Voeg plakjes champignons aan de goulash toe, gelijk met de paprikareepjes.

 

Tip: Wil je een wat dikkere goulash? Snijd 1 grote aardappel in blokjes en voeg deze gelijk met paprika toe of gebruik 1 el maïzena, opgelost in water en meng dit op het laatst door de goulash. Laat de goulash dan nog 5 minuten doorkoken.


Laat een reactie achter