Geroosterde Bloemkool

Geroosterde Bloemkool

21 augustus 2018 door: Marjolein

Al van kinds af aan ben ik gek op bloemkool. En de oer Hollandse bloemkool met een papje en gekookte aardappels blijft mijn favoriet! Eigenlijk eet ik tegenwoordig alleen nog gekookte aardappels als ik bloemkool eet. Maar soms wil je ook wel eens iets anders. Iets met een beetje meer pit. Dan is deze geroosterde bloemkool een heerlijke variatie!

Ingrediënten:
1 kleine bloemkool
1 tl kokosolie
1 tl chilipoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
¼ tl zout

Bereiding:
Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel hier de olie er over.
Meng de kruiden door elkaar en verdeel dit ook over de bloemkool. Hussel de bloemkool door elkaar zodat alle roosjes gekruid zijn.

Rooster de bloemkool in 15 tot 20 minuten gaar in de oven.


Laat een reactie achter