Chocolademousse

Chocolademousse

20 december 2017 door: Marjolein

Deze chocolademousse is de droom van elke chocolade-liefhebber. Deze mousse is namelijk helemaal niet zo ongezond! Je kunt er dus gerust van snoepen zonder de dag er na met schuldgevoel op de weegschaal te gaan staan.
Ben je al nieuwsgierig geworden?
Zo maak je hem:

Ingredi├źnten:
Het vocht van een pot kikkererwten (aquafaba)
2 el agave- of ahornsiroop
50 tot 75 gram chocolade van minimaal 75% cacao, gesmolten

Bereiding:
Smelt de chocolade au bain-marie.
Doe de aquafaba (het vocht van een pot kikkererwten) in een mengkom en mix met een mixer tot het de substantie heeft van een stevige slagroom of eiwitschuim. Dit duurt 5 tot 10 minuten.
Voeg de agave- of ahornsiroop toe en mix het goed door.

Haal ongeveer ┬╝ van het schuim uit de kom en voeg deze toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed, maar voorzichtig tot een glad schuim. Voeg het nu toe aan de rest van het schuim en meng dit voorzichtig met elkaar. Gebruik hiervoor een lepel of spatel, maar geen mixer of garde omdat je dan veel lucht uit de mousse kwijtraakt.

Doe de mousse in de schaaltjes waarin je het wil serveren (of doe het in een spuitzak, zodat je het later mooi kunt opspuiten) in de koelkast en laat een paar uur opstijven.

Je kunt deze mousse zo licht of machtig maken als je zelf wil, door meer of minder chocolade toe te voegen.

Verdeel wat cacaonibs over de mousse en serveer de chocolademousse met vers fruit om er een echt feestelijk toetje van te maken.

Weet je niet wat je moet maken van de kikkererwten die je overhoudt wanneer je het vocht hebt gebruikt? Maak er deze lekkere kerrie-hummus van!

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter