Broccoli-nuggets

Broccoli-nuggets

20 februari 2018 door: Marjolein

Ingrediënten:

1 broccoli, in roosjes
1 el gemalen lijnzaad + 3 el water (mixen in een blender) of 1 ei
1 ui, gesnipperd
1,5 el edelgistvlokken of geraspte Parmezaanse kaas
100-150 gram broodkruim, beschuit of paneermeel
2 el verse peterselie, gehakt
½ tl zout
½ tl peper

Bereiding:
Stoom de broccoli 1 minuut zodat deze iets zachter is geworden.
Hak de broccoli fijn en roer met de andere ingrediënten tot en een beslag dat stevig genoeg is om balletjes van te draaien. Begin met 100 gram broodkruim. Als je beslag te nat is voeg je wat extra broodkruim toe.
Maak nuggets die allemaal ongeveer even groot zijn. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een ijslepel gebruiken.

Bak de nuggets ongeveer 20 minuten in een klein beetje kokosolie zodat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Je kunt er ook voor kiezen om ze in de oven te bakken. Verwarm de oven dan voor op 180 graden. Smeer de nuggets in met een klein beetje olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ook in de oven bak je ze ongeveer 20 minuten. Mochten je nuggets niet genoeg kleur krijgen dan kun je de oven halverwege op 200 graden zetten.

Tip:
Je kunt de broccoli ook vervangen door bijvoorbeeld bloemkool.


Laat een reactie achter