Bananenbrood

Bananenbrood

10 augustus 2017 door: Marjolein

Bananenbrood

Heb je wat rijpe bananen over en zijn ze eigenlijk te rijp om te eten? In een mum van tijd maak je er dit heerlijke bananenbrood van.

Ingrediƫnten:

2-3 rijpe bananen
50 gram amandelmeel
100 gram speltmeel
65 gram dadels (ontpit)
2 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels ciazaad
9 eetlepels water
2 theelepels baking soda
1 eetlepel appelciderazijn
1 theelepel vanille extract
Snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het ciazaad met water en laat even staan.
Hak de dadels in een keukenmachine fijn. Voeg de bananen toe en hak mee tot er een glad mengsel ontstaat.
Meng het amandelmeel, speltmeel, baking soda, cacao en zout. Voeg het bananenmengsel hier aan toe.
Voeg het ciazaad en de appelciderazijn toe en roer goed door.

Doe het mengsel in een cakevorm en bak het bananenbrood in 30-40 minuten gaar in de oven.

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter