Avocado Sandwich

Avocado Sandwich

20 januari 2018 door: Marjolein

Ik ben nooit erg gek geweest op de ‘old fashion’ boterham. Ik vond het maar saai, droog en gewoon niet lekker. Maar met de ontdekking van echt lekker desembrood en avocado als beleg, heb ik mijn mening veranderd! Niet alleen eet je hiermee elke dag een echt gezond ‘broodje gezond’, maar de variaties zijn ook nog eens oneindig! Van een saaie, droge boterham is in mijn broodtrommel dus al lang geen sprake meer.

Ben jij die saaie boterhammen ook zat en ben je toe aan een gezonde variatie? Dan is deze Avocado Sandwich echt iets voor jou!

Ingrediënten:
Een spelt- of desem boterham naar keuze
½ avocado
1 el hummus
1 tomaat of een paar cherrytomaatjes
Een handje alfalfa of andere kiemen
Zout en/of peper naar smaak

Bereiding:
Indien gewenst toast je de boterham.
Halveer de avocado en snijd een helft in plakjes. Snijd ook de tomaat in plakjes.

Smeer de boterham in de hummus en beleg met de avocado. Verdeel hier bovenop de plakjes tomaat en alfalfa (of andere kiemen).

Eventueel kun je nog wat zout en/of peper toevoegen.

 

Tip:
Wanneer je de sandwich mee wil nemen in een broodtrommel, doe alle gesneden groenten en de humus dan apart in bakjes en beleg je sandwich pas op het moment dat je gaat eten. Zo voorkom je dat je alsnog een kleffe boterham eet en blijven alle groenten lekker knapperig.  Ja, je sleept een hoop bakjes mee, maar je hebt wel een heerlijke lunch! (Wedden dat je collega’s jouw voorbeeld gaan volgen.)


Laat een reactie achter