Aardappelgratin

Aardappelgratin

18 december 2017 door: Marjolein

Ook in een gezonde eetstijl passen (met mate) gerechten die iets minder licht en gezond voor je zijn. Deze aardappelgratin is een perfect bijgerecht voor de kerstdagen! Combineer hem bijvoorbeeld met een lekkere salade of een ander groentegerecht.

Aardappelen zijn een bron van complexe koolhydraten, vezels en vitamine C. Redenen genoeg om deze vaker op het menu te zetten!

Ingrediënten: 
1 Aardappel per persoon
1 Kleine ui per persoon
½ teentje knoflook per persoon
Ongeveer 75 ml haver- of rijstroom per persoon
1 el edelgistvlokken
Zout en peper naar smaak
Optioneel: geraspte kaas

Bereiding:
Schil de aardappel(s) en snijd deze (met een mandoline of dunschiller) in hele dunne plakjes.
Snijd de ui in plakjes die ongeveer net zo dun zijn als de aardappel.
Hak ook de knoflook fijn.
Meng de edelgistvlokken, knoflook, zout en peper door de room.

Doe een klein beetje van de room in de vorm waarin je de aardappelgratin wil maken. Je kunt hierdoor een ovenschaal gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om kleine gratins te maken in bijvoorbeeld een cupcakevorm.

Leg op de room steeds om en om laagjes van aardappel en ui en druk deze goed aan. Verdeel hierover de rest van de room. Indien gewenst kun je over de gratin wat geraspte kaas verdelen.

Bak de aardappelgratin(s) in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.

Like ook mijn Facebookpagina


Laat een reactie achter