Ondernemen in vier seizoenen. door: Marjolein Nijstad

Bouw in vier seizoenen aan een succesvol bedrijf.

Ondernemen in vier seizoenen.

22 juni 2020 door: Marjolein

Net als de natuur kent je bedrijf seizoenen. Misschien heb je wel eens gehoord over zaaien en oogsten.

Als je begint met je bedrijf heb je geen idee wat je eigenlijk aan het doen bent. Wat je wel weet is dat je bekend wil staan als expert en dat je klanten wil. Maar hoe je dit voor elkaar krijgt….? 

Als je in je omgeving geen of weinig ondernemers hebt die je kunnen helpen bij de opzet van je bedrijf en die een jaar lang even met je meekijken en je van praktische informatie, tips en soms dat duwtje in de rug voorzien kan ondernemen heel eenzaam voelen.

Dit is waarom het zo belangrijk is om andere ondernemers om je heen te verzamelen. Hoe goed je partner, vrienden en familie het ook bedoelen, als ze niet zelf een soort gelijk hebben (gehad) en misschien nog nooit een bedrijf hebben opgezet zal hun advies je eerder klein houden dan laten groeien. Ze willen je beschermen tegen ‘falen’. Begrijp me niet verkeerd; dit is heel lief van ze, maar het gaat jou niet verder helpen. Die veilige plek ken je nu wel en je bent juist je bedrijf gestart omdat je meer wil toch?

In de Ondernemersacademie is dit precies wat we gaan doen. Elkaar supporten, van elkaar en met elkaar leren, praktische opdrachten en tips die je verder gaan helpen, masterclasses om je ondernemerskennis te vergroten en business buddy’s om mee te sparren. Het vertrouwen krijgen dat je het kan. Juist om de momenten dat jij denkt van niet. Een jaar lang samen aan je bedrijf werken, zodat we elk seizoen (letterlijk en figuurlijk) samen meemaken.

Want, ondernemen gaat in seizoenen. Je begint met voorbereiden. Een strategie bepalen en een plan maken. Vervolgens ga je zaaien: laten zien dat je er bent, laten zien dat jij die expert bent en aan jouw doelgroep laten zien dat jij ze kan helpen. Daarna mag je oogsten: je krijgt meer volgers op social media, klanten melden zich aan, je begint (meer) inkomen uit je bedrijf te halen. En vervolgens moet je zorgen voor blije klanten.

In deze volgorde en in deze volgorde alleen lukt het je om op een strategische manier, langdurig een succesvol bedrijf op te bouwen.

Laat je op 1 van deze punten wat liggen, dat zul je merken dat het moeilijk en stroperig voelt en je bedrijf niet echt goed van de grond komt.

Hoewel de seizoenen in de natuur ongeveer even lang zijn is dat in je bedrijf meestal niet zo. Het zaai-seizoen is het langste seizoen. En dit is ook gelijk waarom het zoveel gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches niet lukt om hun bedrijf goed van de grond te krijgen. Je moet geduld hebben. Volhouden. Doorzetten. Jezelf blijven laten zien. Consequent en consistent. Op een gegeven moment wordt dit opgepikt en begint het oogst-seizoen.

De Ondernemersacademie is juist daarom een lidmaatschap voor een jaar. Deze periode is heel bewust gekozen omdat we dan alle seizoenen samen meemaken. Je een jaar lang een stok achter de deur hebt en we elkaar een jaar lang kunnen supporten en op weg kunnen helpen.

Ondernemen hoef je niet alleen te doen. Het wordt samen zoveel leuker en makkelijker!

Wil je ook een jaar lang werken en bouwen aan een succesvol bedrijf? Je omringen met gelijkgestemde ondernemers? Van elkaar en met elkaar groeien, leren en ontwikkelen? Doe dan mee en gun jezelf het succesvolle bedrijf waarvan je droomt!

Wil je meer weten of even overleggen of het iets voor je is? Stuur een mailtje naar info@marjoleinnijstad.nl, zodat ik even met je mee kan denken.


Laat een reactie achter