Nooit meer 'Komkommertijd'!

Nooit meer ‘Komkommertijd’!

30 juni 2023 door: Marjolein

De zon schijnt, zwoele zomeravonden, muggen die ’s nachts in je oor zoemen en krekels als je naar je agenda kijkt… Je staat in je weelderige moestuin, omringd door bloemen en groenten die bijna klaar zijn om te oogsten. De warme zon streelt je huid terwijl je een bijna rijpe komkommer tussen je vingers voelt. Met liefde en toewijding heb je voor deze groei gezorgd – zaadjes geplant, water gegeven en onkruid gewied. Nu is het tijd om de vruchten van je inspanningen te plukken.

Komkommertijd, een term die in je bedrijf wordt gebruikt voor de zomerperiode waarin het lijkt alsof de hele wereld op vakantie is en je omzet een duikvlucht neemt. Je had gehoopt op groei, op bloeiende resultaten, maar in plaats daarvan voelt het als een teleurstelling, als een mislukking.

Maar hier is een geheim dat je misschien nog niet kent: Komkommertijd bestaat helemaal niet. Het is een illusie, een verhaal dat we onszelf vertellen. Laten we eerlijk zijn, is echt íedereen op vakantie? En duurt dat werkelijk 8 weken lang, de hele maanden juli en augustus? Of is het stiekem een excuus om te ‘klagen’ en om even rustig aan te doen?

Laten we een stap terug doen en dieper graven.

Als je in de zomerperiode weinig tot geen klanten hebt, heeft dat vaak niets te maken met de vakantie van je doelgroep. Het heeft alles te maken met jouw eigen acties in de periode voor de zomer. Heb je voldoende gezaaid, ben je genoeg in beweging gekomen? Of heb je de groei op de lange baan geschoven?

Het is tijd om eerlijk naar jezelf te kijken, om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen succes.

Zaaien in het voorjaar is essentieel om komkommers te kunnen oogsten in de zomer. En zo werkt het ook in je bedrijf. Je moet actie ondernemen, jezelf uitdagen en nieuwe kansen creëren.

Stop met het verhaal ‘Komkommertijd’ aan jezelf te vertellen. Durf jezelf in de spiegel aan te kijken en te vragen: Wat heb ik daadwerkelijk, echt objectief, gedaan de afgelopen periode? Heb ik voldoende gezaaid? Heb ik mijn dromen en doelen voldoende water gegeven?

De weg naar groei begint met eerlijkheid en zelfreflectie. En ik weet dat dat niet altijd leuk is, maar het is wel noodzakelijk. Jij bent altijd 100% verantwoordelijk voor 100% van je acties en 100% van je resultaten. Hoe pijnlijk de waarheid ook is, vanuit hier kun je verder.

Neem de tijd om een nieuw plan te maken, om nieuwe acties uit te zetten. En belangrijker nog, blijf consistent in je inspanningen. Alleen dan zul je volgende zomer geen ‘Komkommertijd’ meer ervaren. Dan zul je de vruchten plukken van je harde werk, terwijl je geniet van je welverdiende vakantie.

Laten we samen jouw acties onder de loep nemen. Mail ‘komkommer’ naar hallo@marjoleinnijstad.nl en laten we samen zaaien voor een toekomst vol groei. Durf jij het aan? 🌱💪

Luister Podcast #200 van voor nog meer tips over het verslaan van de ‘komkommertijd’!


Laat een reactie achter