Moeiteloos ondernemen

Moeiteloos ondernemen

30 mei 2022 door: Marjolein

Geloof jij in moeiteloos ondernemen?
 
Nee, dit is niet de zoveelste blog, post, email over dat klanten krijgen moeiteloos kan en dat ondernemen makkelijk is. Moeiteloos ondernemen vind ik namelijk echt een van de grootste onzinverhalen die er in ondernemersland en vooral op de socials rondgaat.
 
Er is geen shortcut waarmee ondernemen of klanten krijgen zonder moeite gaat. Het gaat pas moeitelozer (als in met minder moeite dan in een eerdere fase) als je een flinke trackrecord hebt opgebouwd en mensen uit zichzelf over je gaan vertellen en hun vrienden, kennissen en volgers naar je doorverwijzen. 

Hoe kom je op dit punt? 
Geven, geven, geven. Geef het beste dat je hebt. Altijd. Overal. Zonder bang te zijn dat mensen dan niet meer bij je kopen. 

Ga eens na, welke mensen en accounts vind je zelf leuk om te volgen? Naar welke accounts stuur jij je vrienden en businesses buddies door? De accounts waar je wat aan hebt en die inspireren. En de accounts die je niet laten twijfelen aan jezelf en of je het wel goed doet, maar die je the real deal laten zien. De waarheid niet sugarcoaten. 

Moeiteloos ondernemen? Onzin. Bestaat niet!

Ondernemen en een succesvol bedrijf opbouwen is hard (met een d en nog meer met een t) werken. Werken in je bedrijf, aan je bedrijf en aan jezelf. Geen van deze processen kun je overslaan. 

En dan komt het aan op all in gaan. En dat doe je zo:

1. Bepaal een concreet doel. Zie het echt voor je, zo concreet dat je nu al kunt voelen hoe je je zou voelen als je dit doel bereikt hebt.

2. Zet een stevige, maar simpele fundering neer. 

3. Maak op basis hiervan een concreet plan, zodat je weet wat je wanneer moet doen om je doel te bereiken 

4. Doe het werk dat gedaan moet worden. Zonder excuses te bedenken om het niet te doen. Het is jouw bedrijf, jij bent als enige verantwoordelijk voor dat het werk gedaan wordt. En jij bent als enige verantwoordelijk als je je doelen niet haalt. Nee, dat is niet aardig, maar wel eerlijk. Sugar coaten deden we niet aan, weet je nog. 😉

Ben je nog niet waar je wilt zijn, volg dan deze 4 stappen en just keep going. 

En stap 1 tot en met 3 hoeven helemaal geen weken, maanden of jaren te duren. In 1 dag zetten we dit neer tijdens een live dag. Boek via deze link jouw call over een 1 op 1 livedag. 

Stap je over je excuses heen en ga je voor je doel? Top, dan hoop ik je snel te spreken. 


Laat een reactie achter