Klanten krijgen zonder moeite.

Klanten krijgen zonder moeite.

13 april 2020 door: Marjolein

Dat zouden we allemaal wel willen. Maar, hoe werkt dat eigenlijk?

Klanten krijgen zonder moeite begint bij de basis van je bedrijf. En dan bedoel ik ook echt de basis, want waarom ben je jouw bedrijf begonnen? Wat is jouw allergrootste drijfveer? Als jij dit duidelijk hebt dan heb je gelijk jouw motivatie gevonden die je helpt om door te gaan als je er even geen zin meer in hebt. En ondernemen gaat met ups en downs, dus die momenten kennen we allemaal.

De tweede stap in klanten krijgen zonder moeite is weten voor wie je het allemaal doet. Wie is die klant die je wil krijgen? Als je iedereen wil helpen, help je niemand. Durf dus jouw doelgroep te kiezen. Dit voelt eng en tegenstrijdig, maar het gaat je meer opleveren dan wanneer je iedereen wil helpen.

Stap 3 is vervolgens een plan bedenken voor hoe jij jouw ideale klant gaat bereiken. En maak dit plan heel concreet zodat je precies weet wat je wanneer moet doen. Vage plannen ga je niet uitvoeren. Je vervalt al heel snel in jouw oude gewoontes en jouw bedrijf belandt in een neerwaartse spiraal (samen met je zelfvertrouwen).

De volgende stap is een strategie voor de toekomst bepalen. Je bent nu zo goed op weg, maar hoe zorg je dat je het vol gaat houden? Dit is de belangrijkste stap en zorgt ervoor dat je ook in de toekomst klanten blijft krijgen zonder moeite.

Deze week organiseer ik een challenge die de deelnemers helemaal meeneemt door deze stappen. Werkboeken, videotrainingen, live trainingen en een besloten Facebookgroep gaat ervoor zorgen dat ze hun bedrijf uit de neerwaartse spiraal trekken en dat ze hun dromen gaan verwezenlijken. Want als er iets is wat ik iedereen gun, is het dat!

Meedoen met de challenge kan helaas niet meer, maar lid worden van de besloten Facebookgroep wel. Zo mis je de volgende kans niet en kun ook jij jouw dromen waar gaan maken!  


Laat een reactie achter