Je laat kansen liggen.

Je laat kansen liggen.

9 maart 2020 door: Marjolein

Dit schiet momenteel regelmatig door mijn hoofd. Voor mezelf, maar ook (en op dit moment vooral) voor jou. Want weet jij welke kansen de markt biedt? Wat jouw doelgroep je eigenlijk op een presenteerblaadje geeft, maar jou niet opvalt? En welke kansen je (nog) niet durft te pakken?

De reden dat dit regelmatig voorbij komt is dat ik bezig ben met de training ‘Écht leven van jouw bedrijf’. (BGN* geaccrediteerd voor 5 punten, jeeeh!) De training is namelijk ontstaan uit deze vragen.

Het grootste deel van de voedings- en gewichtsconsulenten kan niet fatsoenlijk leven van haar bedrijf. Als voedings-/gewichtsconsulent weet je dit waarschijnlijk. En vanuit mijn eigen verleden weet ik dit ook al jaren.

Aan de ene kant begrijp ik het omdat ik zie dat een deel van de voedings-/gewichtsconsulenten het ‘erbij’ doet en ze niet de intentie hebben om er rijk van te worden. Ze voelen een missie om te helpen en iedere persoon die ze mogen helpen is er één. Hier is niets mis mee en dit vind ik een super mooie missie. Begrijp me niet verkeerd.

Maar aan de andere kant zijn er nog veel meer voedings-/gewichtsconsulenten die ook zo’n super mooie, grote missie hebben. Hier keihard aan en voor werken, maar die geen fatsoenlijke boterham verdienen met hun bedrijf. En over deze groep heb ik het in dit artikel. Want van deze groep begrijp ik eigenlijk niet dat ze niet kunnen leven van hun bedrijf. Ik zie het gebeuren en ik zie waardoor het komt, maar ik begrijp er niks van.

Denk je nu: ‘Dit kon wel eens over mij gaan!’ Mooi, lees dan vooral verder, zodat ik  kan vertellen wat er ‘fout’ gaat of waar in elk geval ruimte voor verbetering is. En fout staat bewust tussen aanhalingstekens, want ik geloof niet in fouten en falen, maar alleen in leren en ontwikkelen.

Wat er ‘fout’ gaat is dat ik bijna zeker weet dat je kansen laat liggen.

Het overgewicht in Nederland is enorm en blijft groeien. Dieetpillen, -boeken, repen en shakes gaan nog steeds als zoete broodjes over de toonbank en mensen zijn nog steeds op zoek naar hét ene dieet dat werkt.

Jij kunt deze mensen helpen met het werk dat je doet. Dat weet ik, maar dat weet jij ook. Maar ik weet ook dat je dit (waarschijnlijk) niet vaak genoeg en niet duidelijk genoeg naar buiten brengt.

Zolang mensen geld betalen voor repen, shakes, pillen, operaties ondergaan en light producten kopen hebben ze ook geld om jou te betalen voor je diensten. Aan jou simpelweg de taak om 1: precies te weten waar jouw goud zit en 2: jouw potentiele klant te laten inzien dat jouw diensten vele malen beter werken én vooral een structurele oplossing biedt voor hun probleem.

Moraal van het verhaal: Je laat kansen liggen! En als jij meer van deze kansen gaat benutten, kun jij ook écht gaan leven van jouw bedrijf.
Het wordt tijd dat je jouw mooie missie écht gaat uitdragen, vind je niet?

Wil je hier mee aan de slag en een concreet, helder plan maken die op jouw lijf en jouw bedrijf geschreven is, doe dan mee met de training ‘Écht leven van jouw bedrijf.’ Want ik gun het jou zo enorm dat ook jij een fatsoenlijke boterham gaat verdienen met het mooie werk dat je doet. (En de vijf studiepunten die je hier mee verdient zijn natuurlijk mooi meegenomen.)

Wil je meedoen of meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@marjoleinnijstad.nl. Ik denk graag even met je of deze training geschikt voor jou is.

*BGN: Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.


Laat een reactie achter