Je kunt je droom net zo goed opgeven.

Je kunt je droom net zo goed opgeven.

13 oktober 2021 door: Marjolein

Je hebt altijd een keuze. In alles dat je doet, zo ook in je bedrijf. Specifieker, je hebt 2 keuzes: Ja of nee. Zwart of wit. Links of rechts. Ervoor gaan of er niet voor gaan. En er zijn veel mensen die geen keuze maken en een soort tussenweg zoeken. Ze willen er wel voor gaan, maar dan een beetje, op de momenten dat het uitkomt, ze inspiratie hebben en er zin in hebben. Zo werkt het ondernemerschap alleen niet.

Ken je dat tv programma van vroeger nog, ‘Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet?’ De optie ‘Doet ‘ie het een beetje’ bestond ook hier niet.

Ondernemer ben je altijd. Jij bent als enige verantwoordelijk voor je omzet. Het werk moet altijd gedaan worden. En doe je het werk niet, dan heeft dit direct gevolgen voor je omzet.

Weet je van jezelf dat je in de groep valt die er een beetje voor gaat en die zich ook nog wel eens laat afleiden door ‘geen zin, motivatie of flow’? Mooi. Dan weet je dit nu van jezelf. Je ergens bewust van zijn is de eerste stap naar verandering.

Geef jezelf een schop onder je kont. Geen zin, even geen motivatie of voel je die flow niet? Dan creëer je het maar. Het is namelijk geen excuus om je werk niet te doen. Zou in je loondienstbaan ook niet kunnen toch? 😉

Ik weet dat er nu een aantal mensen zijn die al bijna op het kruisje hebben geklikt en denken: ‘Ik wil er écht wel 100% voor gaan, maar hoe dan?’ Deze mensen werken keihard, gaan ervoor, maar niets lijkt te lukken. Tot hun eigen mega grote frustratie want, ‘wat doen ze toch fout?’

Allereerst, supergoed dat je er nog bent! Lees deze blog tot het einde uit.

Het enige antwoord op de vraag ‘hoe dan?’ is: Vraag om hulp!

Er zijn zoveel coaches die je kunnen helpen. En die coaches zijn er niet voor niets. Zij zijn ooit ook op 0 begonnen en kunnen jou in sneltreinvaart door de stappen helpen die hen hebben gebracht waar ze nu zijn.

Elke goede coach heeft een coach nodig, heb ik wel eens horen zeggen. En daar ben ik het helemaal mee eens. Door je te laten coachen blijf je namelijk groeien en ontwikkelen en hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. Maar er zit nog een belangrijk element aan en dat is omdat het als ondernemer nodig is om in jezelf te blijven investeren. Ook weer omdat dit je helpt groeien, maar nog belangrijker: Hoe kun jij van jouw klanten verwachten dat zij in jou investeren als jij niet in jezelf investeert?

Dit heeft dus niets te maken met preken voor eigen parochie, want ik weet hoe spannend deze investering is. Ik laat mezelf namelijk aan de lopende band coachen. Besef dat het voor jouw klanten minstens net zo spannend is. Zij willen iets leren wat hen alleen nog niet gelukt is, namelijk afvallen of lekkerder in hun vel zitten. En jij wil ook iets leren, namelijk een succesvol bedrijf opzetten. Als je dit nog nooit gedaan hebt gaat je dit in je eentje niet lukken. Dan kun je beter je dromen opgeven.

Dat zeg ik niet om gemeen te zijn of omdat ik niet in je geloof, maar omdat ik in jouw schoenen heb gestaan. Als het je in je eentje zou lukken dan was je nu al geweest waar je had willen zijn.

Voor iedereen voor wie hier nog niet is of die gelijk bij de start van haar bedrijf geen kostbare tijd wil verliezen, maar investeren ook spannend vindt organiseer ik de Kickstart training.

Op 23 oktober zetten we de basis onderdelen van jouw bedrijf neer. En heb je helder wat jouw vervolgstappen moeten zijn en in welke volgorde.

Klik op de knop hieronder voor alle info en om een kaartje te kopen voor €97,- ex BTW.


Laat een reactie achter