Is een positieve mindset voldoende voor succes?

Is een positieve mindset voldoende voor succes?

13 januari 2020 door: Marjolein

Over het antwoord op deze vraag kan ik heel kort zijn: nee. Alleen een positieve mindset hebben is niet voldoende om succesvol te zijn. Met alleen een positieve mindset kunt je in het dromerige blijven hangen.

Daar wil ik wel gelijk een grote MAAR bij stellen. Want of jij een positieve mindset hebt of er voor kiest om deze aan te nemen, zegt heel veel. Over jou als persoon en over hoe groot de kans is dat je succesvol gaat zijn. Wat jouw definitie van succes ook is.

Jouw mindset zegt veel over hoe jij in het leven staat en is een belangrijk deel van jouw fundering. Zie jij voor een probleem geen of slechts één oplossing of zijn er zoveel wegen die naar Rome leiden? Zie jij überhaupt problemen of zie jij uitdagingen? Heb jij een doel voor ogen en zet jij net zo lang door tot jij dit doel gerealiseerd hebt of laat jij je makkelijker uit het veld slaan? Kies je voor een leven als ondernemer of voel jij je meer op je gemak bij een baan in loondienst? Schijnt bijna elke dag de zon of regent het bijna elke dag?

Het ene is niet beter dan het andere, maar er zijn wel verschillen. En afhankelijk van wat jouw doel is kan de ene manier van denken je behulpzamer zijn dan de andere.

Het is jouw keuze hoe jij naar de dingen kijkt. Wat jij kiest te zien en waar jij kiest je op de focussen, dat is wat jij zal zien of wat je eerder op zal vallen.

Misschien is het een feit dat er elke dag regen valt, je hoeft alleen maar naar buiten te kijken. Maar het is ook een feit dat er bijna elke dag een moment is waarop de zon schijnt. Dat wat jij wil zien, zal je eerder opvallen. Focus je op zon en de zon zal je vaker opvallen. Focus je op regen en dan is dit waarvan je meer zal zien. En zo werkt het met jouw mindset en succes ook.

Je kunt er voor kiezen om een bepaalde mindset aan te nemen. Als jij wil dat er meerdere mogelijkheden zijn om een uitdaging die je voor je kiezen krijgt op te lossen, dan ga jij meerdere oplossingen zien. Combineer dit vervolgens met geïnspireerde actie (actie op het moment dat jij je geïnspireerd voelt in plaats van deze uit te stellen) en je hebt een gouden combinatie in handen!

Als jij wil dat jouw bedrijf succesvol is dan ga jij manieren vinden om dit te realiseren. Of kom jij in contact met mensen die jou hierbij kunnen helpen. Dit is simpelweg hoe het werkt.

Begin met vaststellen van een doel. Wanneer vind jij dat je succesvol bent? Je schrijft jouw eigen definitie van succes.

Vervolgens zul je zien dat er allemaal manieren in je op komen om te bereiken wat je wil. Schrijf alles op wat je kunt bedenken. Hoe raar het misschien ook lijkt. Deze dingen kun je uitwerken en zo komen tot een manier (of meerdere) om precies te bereiken waarvan jij droomt.

Deze manier van denken (aanleren) is een keuze die jij op elk moment kunt maken. Ik noem dit een succesmindset. Een op groei gerichte mindset, waarin je er vanuit gaat dat je alles kunt leren en dat er voor alles een oplossing is, als je er voor kiest deze te willen ontdekken.

Marie Forleo zegt het heel treffend: ‘Everything is figureoutable!’

Wil jij ook aan de slag om van jouw dromen concrete actieplannen te maken? Doe dan mee met de online training op 23 januari 2020!

Ik zou het fantastisch vinden als dit artikel waardevol voor je was. Deel hem op social media en deel hem met iemand die hem goed kan gebruiken. Tag mij in je bericht en laat me weten wat je er van vond. Door het artikel te delen inspireer jij anderen, maar ik vind het ook heel leuk om te zien wie mijn blog leest.
Dank je wel voor de tijd die je hebt genomen om het artikel te lezen en tot de volgende keer!

Laat een reactie achter