Iets met prioriteiten.

Iets met prioriteiten.

24 januari 2022 door: Marjolein

Soms heb je zo’n dag dat de dingen heel anders lopen dan ik had gepland. En hier ben ik zelf een beetje (of eigenlijk volledig, want je verantwoordelijkheid nemen Marjolein) schuldig aan.

Ik merk dat ik last heb van een gebrek aan licht, zon en hiermee energie. (Wanneer gaat de lente ook alweer beginnen?)  En dat merk ik vooral in dat ik mijn bed niet uit de slaan ben op het moment dat ik me dit had voorgenomen. Ik kan er een hele klaagzang over houden, maar dat ga ik niet doen, want ik heb geleerd dat niets een probleem is, tenzij je er zelf een probleem van maakt. Wijsheid voor op een tegeltje, toch? 😉 

Dat werkt in je business zo en dat werkt in je leven niet anders. Tot vandaag vond ik mijn teruggekeerde snooze-gedrag niet zo erg en zelfs wel lekker, want het is om half 6 nog zó donker. (lees: ik verkoop mezelf hier een bullshit excuus 😉 ) 

Hoe ik dit gedrag, dat niet vóór me werkt maar zelfs tegen me, voor mezelf probeer goed te praten, zo doen we dat met niet handig gedrag in ons bedrijf ook. Want, waarom ben je nog niet daar waar je zou willen zijn? Waarom staat je bedrijf nog niet zo stevig als zou kunnen? Waarom neem je genoegen met weinig klanten? En wat is het excuus dat jij gebruikt als reden waarom je die ene taak blijft uitstellen? 
Ik weet zeker dat het bullshit excuses zijn. En ik weet ook zeker dat we ze allemaal hebben. 😉 

Moet je eerst nog iets leren, een skill onder de knie krijgen of ergens een potje tijd vinden? Excuses.

Moet je nog iets leren of ergens beter in worden? Zorg dan dat je dit leert en hiervoor de hulp inschakelt die beschikbaar is. Geen tijd. Wederom, bullshit. Geen tijd is in 98 van de 100 gevallen een gebrek aan prioriteit.
Hetzelfde geld voor het excuus ‘geen geld’. Geld is er altijd, als de nood maar hoog genoeg is. En dit heeft weer met prioriteiten te maken.

Ik kwam laatst een post op instagram tegen. Exact kan ik hem niet herhalen, maar de strekking was: € 10 euro voor een supersize fastfood menu, dikke prima. € 10 euro voor fruit voor een hele week, veel te duur. € 1000 euro uitgeven voor de nieuwste telefoon, koopje. € 1000 euro uitgeven aan je eigen onwikkeling, belachelijk! En zo werden er nog een paar voorbeelden genoemd.

Dit heeft alles met prioriteiten en ‘goedpraat gedrag’ te maken.

Weet dat dit nergens een oordeel is. Ik maak me hier zelf ook meer dan eens schuldig aan, maar ik ben me hier steeds vaker bewust van. En dan wordt iets een bewuste keuze en dus wel of geen prioriteit.

De vraag die ik jou wil stellen is om kritisch te zijn naar jezelf. Waar verkoop je jezelf een bullshit excuus om iets goed te praten en waar maak je een bewuste keus en accepteer je hiermee ook bewust het gevolg. Dat je je doel niet haalt, je droom uitstelt of wat het voor jou ook is.

Waneer je er achter komt dat je jezelf bullshit verkoopt durf je hierin dan eerlijk naar jezelf te zijn? En durf je dan bewust een andere keuze te maken?

Ik ben heel benieuwd. Wil je het met met delen door op deze mail te reageren?

Sluit ik af met 2 dingen:
1. Heb je de nieuwste aflevering van ‘Marjolein vertelt’ al gezien of geluisterd? Dit kan via Youtube of Spotify.

2. Noteer 14 tot en met 18 februari alvast in je agenda. We gaan iets gaafs doen! 😀 Ik maak hier snel meer over bekend. Houd de Bloeiend Bedrijf groep in de gaten. 😉 

Rest me om je een fantastische week te wensen!


Laat een reactie achter