Hottub in de tuin

Hottub in de tuin

25 oktober 2021 door: Marjolein

Waar droom je eigenlijk van?
 
Deze vraag en wat het antwoord voor mij is is de laatste tijd steeds actief in mijn gedachten. Het is belangrijk om je droom heel helder voor de geest te hebben, zodat je weet waar je naar streeft. En ik merkte dat al mijn dromen (ik heb er nogal veel 😉 ) een beetje door elkaar heen waren gelopen en daardoor wat vertroebelt waren. Een beetje alsof je met waterverf aan het schilderen bent en de kleurtjes komen te dichtbij elkaar, terwijl ze nog niet droog zijn en voor je het weet heb je 1 grote vlek, waar de vorm een beetje uit verdwenen is. Probeer dan nog maar eens te ontcijferen wat je eigenlijk wilde schilderen. 
 
En zo werkt het ook met je dromen. Als ze een beetje door elkaar lijken te lopen en je het niet meer ‘cristal clear’ voor je kunt zien, hoe ga je ze dan realiseren? Dat is dan wel weer heel helder: niet!
 
Het gevolg: ik voelde me een stuurloos schip worden dat doelloos rondjes aan het draaien was.
 
Misschien herken jij deze momenten of het gevoel dat je op de ene of andere manier je focus niet goed kunt pakken ook. En dat is precies waarom ik mijn eigen proces hierin met je deel.
 
Of je nu net gestart bent met je bedrijf, bijna gaat starten of al een tijdje bezig bent, je moet helder hebben welke droom je wilt realiseren.
Dit kan een weekend Disneyland met je gezin zijn, een hout gestookte hottub in de tuin (een van mijn dromen) of die auto waarvan je al droomt vanaf dat je klein bent. Het maakt niet uit wat je droom is, zolang je hem maar tot in detail voor je kunt zien en je enorm kunt genieten van je eigen visualisatie.
 
Ik zie Rigor en mij al in de hottub zitten. Ik kan het water horen. De warmte van het water voelen. Voor me zien hoe ik de houtkachel van de hottub aansteek. Het hout ruiken. En ik kan nu al genieten hoe we hier op een koude winteravond met een glas wijn de mooiste gesprekken hebben over hoe blij en dankbaar we zijn met ons leven, maar ook over de verre reizen die we nog willen maken en al die mooie plekken op aarde die we nog willen zien.
 
Je zou mijn glimlach eens moeten zien terwijl ik dit type. En dit gevoel, dat is wat ik jou ook gun. Heb die voorpret al, voordat je droom gerealiseerd is. En sta hier elke dag bij stil. Ga dagdromen, zie, voel, ruik en beleef het nu al.
 
Zorg dat je heel helder hebt wat je droom is. En een site note: je droom mag helemaal voor jou zijn. Iets wat jou intens gelukkig zou maken in plaats van een politiek correcte of sociaal wenselijke droom. Wees maar lekker egoïstisch. Dat is namelijk helemaal geen vies woord en wil niets meer zeggen dan jouw geluk op de eerste plek zetten. Want jij weet ook, als jij gelukkig bent ben je een veel beter en leuker mens, een leukere vriendin/vrouw/moeder/partner, dus egoïstisch zijn doe je niet alleen voor jezelf, maar juist voor de mensen om je heen.
 
Wist je trouwens dat de kans dat je dromen uitkomen vele malen groter worden op het moment dat je ze deelt met mensen die je hierin aanmoedigen en met je mee dromen?
Ik zou het daarom supergaaf vinden als jij jouw droom hieronder met mij zou willen delen of mail me op info@marjoleinnijstad.nl
 
Ik wens je een heerlijke week met hele mooie dagdromen.


Laat een reactie achter