Het niveau van jouw persoonlijke ontwikkeling bepaalt het niveau van jouw succes.

Het niveau van jouw persoonlijke ontwikkeling bepaalt het niveau van jouw succes.

30 oktober 2019 door: Marjolein

Het niveau van jouw persoonlijke ontwikkeling bepaalt het niveau van jouw succes.
Ja, dit is nogal een statement, maar wel een waar ik volledig achter sta. Nog sterker, hier heb ik zelfs mijn business van gemaakt! Dit is hoe zeer ik hierin geloof. Want, wat gebeurt er nu als jij werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Laten we het om te beginnen jouw personal business noemen.

Wanneer jij werkt aan jouw personal business groei jij als persoon. Dat is voor veel mensen natuurlijk ook een van de doelen. Je verandert hiermee de manier waarop je in het leven staat en de manier waarop jij kies om naar het leven te kijken. Je kies heel bewust om controle te nemen over jouw leven. Het kan dan ook niet anders dan dat jij succesvoller wordt in het leven in algemene zin. En wat succesvol voor jou is, dat is helemaal afhankelijk van jouw definitie van succesvol zijn.

Pak er eens pen en papier bij en schrijf voor jezelf eens op wanneer jij vindt dat jij succesvol bent. Wat is daar voor nodig? Is het voldoende als jouw partner en/of kinderen gelukkig zijn? Wil je een x aantal keer per jaar op vakantie kunnen? Wil je dat ene huis kunnen kopen waar je van droomt? Wil je misschien de vrijheid voelen om op elke willekeurige plek op aarde je laptop open te kunnen klappen om te werken? Hangt hier een omzetdoel aan? Een spiegelbeeld? Een gevoel? Succesvol zijn is voor iedereen anders. Maar weten wat jij onder succesvol verstaat is een belangrijke eerste stap om te zetten omdat je hiermee eigenlijk een bestemming bepaalt. Je zet immers jouw TomTom ook niet aan op goed geluk dat hij je de weg naar de gewenste locatie wijst?!

Door te werken aan jouw personal business leer je jezelf veel beter kennen. Je weet veel beter waar jij wel of juist niet gelukkig van wordt. En je kunt zo ook leren om bewuster meer van de dingen te doen die jou gelukkig maken.

Je gaat ook merken dat jij als enige verantwoordelijk bent voor jouw geluk. En dat jijzelf de enige bent die jou écht gelukkig kan maken. En je weet zoveel beter wat hier voor nodig is.

En als jij gelukkiger bent, positiever in het leven staat en anderen gaan zien dat jij de verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen geluk, word jij een magneet. Mensen zijn graag in de buurt van gelukkige mensen. Misery loves company, maar dat geldt misschien nog wel meer voor happiness. Mensen zijn graag in de buurt van anderen die hen een gelukkig gevoel geven. Dit gevoel is ‘besmettelijk’. Negativiteit is dat ook, maar je hebt altijd en in elke situatie een keuze. Blijf je hangen in het negatieve en laat je nog meer negatieve gevoelens, ervaringen en mensen op je pad komen, waardoor je de negativiteitsspiraal in getrokken wordt? Of kies je er heel bewust voor om te zoeken naar iets positiefs? Al is het het kleinste lichtpuntje of iets wat je kan leren van de situatie. Probeer het als contrast te zien. Iets wat jou laat zien of ervaren wat je niet wil. Daardoor weet jij nog beter wat je wél wil. Focus je vervolgens alleen nog maar op datgene dat jij wel wil.

Maar je wordt niet alleen een magneet voor mensen om jou heen. Ook in jouw business wordt jij een magneet. Potentiele klanten willen namelijk niets liever dan werken met iemand die positief in het leven staat. Iemand van wie zij kunnen leren om net zo gelukkig en/of succesvol te zijn.

Je kunt zelfs een magneet worden voor geld. Je kunt een magneet worden voor alles wat jou een positief en gelukkig gevoel geeft. En je kunt leren een positief gevoel te hebben over alles dat jij wil. Als je een verlangen hebt wil dat namelijk zeggen dat jij dit kunt bereiken. Anders was het verlangen absoluut niet in je op gekomen.

Het is mijn verlangen om zo veel mogelijk vrouwelijke ondernemers te leren hoe zij de aller beste, meest succesvolle en gelukkigste versie van zichzelf worden. Ik kan nu de vrouwen die ik mag helpen al voor me zien. Wat zij gaan bereiken, hoe zij hun grootste dromen realiseren, hoe zij met hun fantastische bedrijven ook nog zoveel meer mensen mogen helpen en wij samen op die manier de wereld steeds mooier en gelukkiger maken. Voel jij hem ook? Doordat ik dit zo tot in mijn tenen kan voelen weet ik dat ik dit kan bereiken.
In de Formule 1 (of liever de Moto GP) rijden gaat mij nooit lukken. Dit weet ik omdat hier mijn verlangen niet ligt. Maar Max Verstappen en Valentino Rossi zouden mijn verlangen waarschijnlijk niet hebben. Moraal van dit verhaal: Als jij een super sterk verlangen hebt is dit omdat je dit kunt bereiken. En dat is er eentje om te onthouden!

Als jij gaat werken aan jouw personal business, dan kan het dus ook niet anders dat dat jouw bedrijf met jou mee ontwikkelt. Dit gaat vanzelf! Je krijgt ideeën waar je anders nooit op gekomen zou zijn. Er komen mensen en kansen op je pad die je anders niet opgemerkt zou hebben, je hebt veel meer energie en stap voor stap komt het realiseren van jouw grootste dromen dichterbij.

Het begint met één simpel besluit. En dat is het besluit het beste voor jezelf te willen. Om het meest positieve te zien van alles wat er op je pad komt. En hoewel dit de eerste stap is en het zeker al veel in beweging zet, kom je er alleen met het nemen van dit besluit natuurlijk niet. Als je het echt serieus wil aanpakken ga je een plan maken. Jouw Personal Business Plan!

Stap voor stap bepaal jij jouw doelen, jouw dromen, wie jij moet zijn om dit te realiseren en vervolgens vertaal jij dit in hele concrete stappen die er voor gaan zorgen dat je jouw dromen en doelen gaat realiseren.

Klinkt simpel he?! Maar zo simpel is het echt. Natuurlijk moet je de concrete stappen ook echt gaan zetten, maar neem van mij aan dat dit de stappen zijn die jou gaan helpen om alles te realiseren waar jij van droomt.

Wil je een keer met mij sparren over wat jij vandaag al kunt doen om het realiseren van jouw dromen dichterbij te brengen? Plan dan een gratis gesprek met mij in!

Pssst… Volg je mij al op Instagram?!


Laat een reactie achter