Het ideale eetritme voor elke ondernemer! (en eigenlijk voor iedereen)

Het ideale eetritme voor elke ondernemer! (en eigenlijk voor iedereen)

5 juni 2019 door: Marjolein

Jouw stofwisseling in de ochtend gelijk omhoog brengen en deze de hele dag hoog houden, gaat je helpen om meer energie te hebben en meer vet te verbranden.

Vergelijk jouw lichaam met een oven. Je wil jouw oven ’s ochtends op een zo hoog mogelijke temperatuur voorverwarmen, zodat jouw oven zo lang mogelijk warm blijft. Daarom start je de dag met een groot, gezond en goed vullend ontbijt.

Jouw oven mag natuurlijk niet te ver afkoelen, want dan gaat jouw energiepeil en jouw (vet)verbranding omlaag. Daarom eet je ongeveer 2 uur later een tussendoortje. Daarna is het tijd voor jouw lunch, die net wat kleiner is dan jouw ontbijt. En zo’n 2 uur later eet je weer een tussendoortje. Daarna is het tijd voor jouw diner. Dit is de kleinste maaltijd van de dag.

En na het diner laten we jouw oven afkoelen en tot rust komen. Dan eet je dus niets meer.

Eet overdag elke 2 tot 2,5 uur en bouw de hoeveelheid die je eet gedurende de dag af. Dit geeft jou mega veel energie en meer helderheid in je hoofd, waardoor jij veel meer werk gedaan krijgt in minder tijd. En het zorgt er ook nog eens voor dat jij super lekker in je vel en in jouw kleding zit!

Maar waarom eet je na het diner niets meer?

Als jij na jouw diner nog zin in eten hebt kan dit komen door 2 dingen. Je hebt overdag niet voldoende gegeten of het is een gewoonte die jij jezelf hebt aangeleerd. En aangeleerde gewoontes die niet in jouw voordeel werken, kun je afleren.

’s Nachts is jouw lichaam met 3 dingen bezig:

  • Verwerken van de dag;
  • Opruimen;
  • Uitrusten.

 Wanneer jij ’s avonds na het diner nog wat eet moet jouw lichaam zich ook gaan bezighouden met jouw spijsvertering. Dat betekent dat de 3 taken die jouw lichaam eigenlijk heeft tijdens jouw slaap, niet zo efficiënt als mogelijk is uitgevoerd kunnen worden. Als gevolg hiervan sta jij de volgende ochtend minder uitgerust, energiek en met ‘watten in je hoofd’ op.

Probeer dit eetritme een paar weken uit en laat me weten wat het voor je heeft gedaan!


Wil jij nog fitter en succesvoller ondernemen? Word dan gratis lid van de Facebookgroep!


Laat een reactie achter