En toen ging het gebeuren!

En toen ging het gebeuren!

17 januari 2022 door: Marjolein

Kun jij je het moment nog herinneren dat je diploma haalde?

Natuurlijk was je mega trots op jezelf. Je schooltijd ligt al jaren achter je. Weer in het leer-ritme komen heeft je best wat moeite gekost. Maar toen je eenmaal op gang was….. Tenminste zo heb ik het ervaren. Supertrots was ik op mezelf toen ik mijn opleiding gewichtsconsulent met een 8 afronde. Eerlijk.. het was mijn hoogste cijfer ooit op een diploma. Ik vond school namelijk altijd een regelrechte ramp. Maar dit vond ik écht leuk. Hoe meer in leerde, hoe interessanter ik het vond. (en met ondernemen is dit x10 😉 ) En toe was het moment daar.

Het diploma.

Nu ging het gebeuren. Ik weet nog goed dat ik toen in eens dacht: ‘euhm.. maar wat gaat er eigenlijk gebeuren? Hoe start ik eigenlijk een bedrijf?’ Want dat zat niet in mijn opleiding. Ja, ik had geleerd wat er op mijn facturen moest komen te staan. Maar hoe ik aan mensen kwam om mijn facturen ook daadwerkelijk aan te kunnen versturen, dat hadden ze me niet geleerd.
Dus wat deed ik, kijken hoe anderen dat deden. En ik deed iets soortgelijks. Eigenlijk zoals ik het nu nog steeds een heel groot deel van de gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches zie doen.

Het probleem hiermee is dat het grootste deel van dezelfde gewichtsconsulenten en leefstijcoaches ook geen idee heeft wat ze aan het doen zijn, bijna geen klanten heeft en laat staan een lekkere omzet. Dus wat gebeurt er als je hen gaat kopieren? Jij krijgt hetzelfde! En kies je hier bewust voor, dan uiteraard helemaal prima. Maar als je dit doet omdat je denkt dat het zo hoort…. well, guess again!

In ondernemen is er geen ‘one size fits all’. Maar er zijn wel een paar basis strategieën die voor iedereen de eerste stappen in ‘ondernemersland’ zouden moeten zijn.
Het allereerste dat je te doen staat is heel helder krijgen voor wie je er bent en met zoveel mogelijk van deze mensen in contact komen. Kom er achter waar ze tegenaan lopen, maar ook wat ze graag van jou zouden willen. Zodat dit ook de oplossing is die jij ze aan gaat bieden. En op deze manier klinkt dit heel logisch, ik weet het. Maar bijna niemand doet dit.

Als je Spaans wil leren ga je op les, zodat je dit ook stap voor stap leert. Maar als je gewichtsconsulent of leefstijlcoach wordt, wordt nog veel te vaak vergeten dat je er gratis en voor niets een vak bij krijgt. Namelijk die van ondernemer. En een bedrijf kunnen runnen is echt heel iets anders dan goed zijn in je vak. En als je dit wil leren zul je (net als bij Spaans) op les moeten. Ondernemersles.

Jouw klanten worden morgen niet in eens wakker met het lijf, gewicht en de energie waar ze van dromen. En jij wordt morgen ook niet in een wakker met alle ondernemersvaardigheden die je nodig hebt om een succesvol bedrijf op te zetten. Je zult op les moeten om dit te leren. Stap voor stap. Vanaf de basis. En op die manier kan jouw bedrijf zo succesvol worden als waar je van droomt.

Mijn blog van deze week is niet bedoeld om heel onaardig tegen je te zijn, maar is wel bedoeld om je inzicht te geven in waarom jouw bedrijf nog niet zo loopt als je graag wilt.
1. de juiste strategieën ontbreken. En
2. als je die strategieën hebt is het aan jouw om de stappen binnen die strategie consistent en in je juiste volgorde te blijven uitvoeren.
In deze 2 stappen heeft iedere ondernemer zijn of haar bedrijf opgezet.

Behoor jij tot de categorie ambiteuze gewichtsconsulent of leefstijlcoach? En heb jij besloten dat jouw bedrijf in 2022 een succes wordt? (En ik zeg hier heel bewust besloten in plaats van ‘is het jouw bedoeling’ of ‘hoop je’)  Klik dan hier om een strategie gesprek aan te vragen. Dit is gratis en in dit gesprek bespreken we op welke manier jij dit jaar jouw doelen gaat realiseren.

Ik gun je de wereld en al het succes waar je van droomt, maar het is aan jou om dit jezelf ook te gunnen.

Ik wens je een hele succesvolle en bovenal fantastische week! 


Laat een reactie achter