Doet het genoeg pijn?

Doet het genoeg pijn?

3 juli 2019 door: Marjolein

Als jij iets zou mogen veranderen in jouw leven, wat zou dat zijn? Werk? Relatie? Vrienden? Jouw lichaam? Zelfvertrouwen?

Als jij morgen op zou staan en dit ene ding is precies zoals jij het wil. Hoe zou dat er uit zien?
Hoe fantastisch zou dit zijn? Geloof jij dat dit ook voor jou mogelijk is?

Niet?!

Daar is slechts één reden voor. De situatie zoals hij nu is doet niet genoeg pijn. Je hebt genoegen genomen met hoe het nu is. Ach, oke is ook goed genoeg, waarom zou je voor fantastisch gaat?

Nou, dan zal ik je vertellen. Omdat je dit verdorie waard bent!! Je bent het waard om alleen het beste te willen voor jezelf. Je bent het waard om de mooiste, gezondste, fitste, meest energieke en beste versie van jezelf te zijn. En het wordt tijd dat jij dit gaat beseffen.

Pas als jij dit beseft en jij voor jezelf besloten hebt dát je alleen het aller beste waard bent en de pijn van de situatie zoals hij nu is dus groot genoeg is, kun je daadwerkelijk iets veranderen.

Stap 1
De eerste stap in verandering is altijd PIJN. Pas als iets genoeg pijn doet heb jij genoeg motivatie om écht te veranderen.

Als jij wel eens een poging hebt gedaan om af te vallen, maar dit is niet gelukt of je bent na een paar weken weer aangekomen, dan deed jouw beginsituatie niet genoeg pijn. Dit klinkt hard, maar als het genoeg pijn had gedaan, dan had je het anders aangepakt en had je er voor gezorgd dat het je gelukt was. Dit heeft namelijk niets met diëten te maken, maar is 100% mindset.

Wil jij dus iets veranderen, op welk leefgebied dan ook, zorg dan eerst dat je tot de kern van de pijn komt. En hoe doe je dit? Door steeds dieper door te vragen bij jezelf. Als ik nu niets verander, wat gebeurt er dan? …. Wat is hier zo erg aan? …. En wat is het gevolg hiervan? …. Wat is hier zo erg aan? ….. En wat is het gevolg hiervan? Deze vragen blijf je herhalen tot je niets meer kunt bedenken dat een nog erger gevolg is. Dit aller ergste gevolg, dat is jouw pijn. Hier zit jouw motivatie.

Of het nu op je werk, in je business, in een relatie met een ander of de relatie met jezelf is. Dit kun je op elk gebied toepassen.

Stap 2
De tweede stap is een lijstje maken van wat je graag anders zou willen. Formuleer dit positief. Je schrijft dus op wat je wel wil in plaats van wat je niet (meer) wil. Het zou kunnen zijn dat jij je nu vaak moe voelt. Wat je dan graag zou willen is je energiek voelen. Of als jij het in jouw business zo druk hebt dat je onder begint te sneeuwen, dan schrijf je bijvoorbeeld op dat je helderheid wil in welke taken jij per se zelf moet uitvoeren en welke taken jij zou kunnen uitbesteden of afstoten.

Verbind hier hele concrete acties aan waarin je zegt hoe jij dit gaat realiseren. In geval van je energiek willen voelen kan dit zijn ‘ik ga elke avond uiterlijk om 22 uur slapen en sta om 6 uur fris en energiek op’. 

In je business zou dit kunnen zijn ‘ik voer zelf alleen maar ‘deze’ taken uit. Voor de overige taken schakel ik een specialist op dat gebied in’

Stap 3
In de derde stap zet je alle bullshit excuses opzij en ga je DOEN. Niets meer en niets minder dan dat.

Je hebt precies opgeschreven welke dingen en op welke manier je ze anders gaat doen. Nu hoef je het alleen nog maar uit te voeren.

Deze stappen kun je toepassen op elk gebied in jouw leven. Of jij nu zou willen afvallen, jouw business naar een hoger level wil tillen of dat je in een relatie zit waarin je niet gelukkig bent. Het begint bij de pijn die erg genoeg moet zijn en de beslissing die jij voor jezelf neemt om het beste voor jezelf te willen. Vervolgens schrijf je op hoe dit ‘beste’ er uit ziet. Daarna ga je doen.

Als jij écht voelt dat iets het beste voor jou is, twijfel dan niet en ga er voor. Leer weer opnieuw voelen. En leer het verschil kennen tussen jouw gevoel en dat wat jou ego jou vertelt. Jouw gevoel is jouw kompas en kan er nooit naast zitten. Het noorden is immers altijd het noorden, waar je ook bent. Als iets 100% goed voelt, dan is het goed. Als je voelt dat iets goed is, maar….. Dan is dat wat er na de ‘maar’ komt jouw ego. Jouw ego komt voort uit een overlevingsstrategie, de angst voor gebrek en angst in algemene zin.

Jouw gevoel is jouw zielsmissie. Alles dat jij op basis van gevoel doet voelt makkelijk en lijkt vanzelf te gaan. En dit is hoe het is bedoeld.

Beslis vanaf nu alleen nog te doen wat goed voelt. Wat écht het beste is voor jou. Maak een lijstje met hoe dit er voor jou concreet uitziet. En ga… Ga met volle angst en vol vertrouwen dat het goed komt, juist omdat jij op je gevoel vertrouwt, vooruit. Weest de beste, mooiste, fitste en meeste energieke versie van jou!

Wil jij nog sneller jouw doelen behalen? Vraag dan een GRATIS Kickstart Call aan. Na de Kickstart Call heb jij heel concreet wat jij gaat doen om jouw doelen te realiseren. Top plan toch?!


Laat een reactie achter